Renault : Renaults rene fremtid - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Renaults rene fremtid
Renault viser fremtidens teknologi i anledning sin generalforsamling. Fortsatt er bilen på prøvestadiet, men det meste skal være klart i løpet av et par år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Renault planlegger å masseprodusere elbiler til konkurransedyktige priser fra 2011. Som et eksempel på en slik bil viser de nå prototypen Kangoo be bop Z.E. (for Zero Emission).

Prototypen har en rekkevidde på 100 kilometer og benytter litium-ione batterier for å lagre strøm som blant annet genereres ved oppbremsing. I juli starter bilen på en Europa-turne slik at et utvalg potensielle kunder kan få en forsmak på teknologien.

Optimalisert

Sammenlignet med prototypen som ble vist i Paris sist høst, har denne nye fått LED-belysning for å spare strøm. Bedre aerodynamikk, 18-tommers hjul med lav rullemotstand og en redusert bakkeklaring er også effektive med hensyn til energiforbruket.

Motoren yter 60 hk og du kan dra den helt opp til 12.000 omdreininger. Tradisjonell gearkasse og clutch er fraværende, så her har du kun to pedaler og en skiftbryter å konsentrere deg om.

Hi-tech

Prototypen har avansert batteriteknologi utviklet av selskapet AESC som eies av Nissan og Nec. Fordelen med litium-ione batterier er at de ikke har den såkalte minneeffekten som reduserer levetiden raskt. De nye batteriene skal yte 80 til 100 prosent, selv etter seks års bruk.

Man forventer at batterikapasiteten innen 2011 vil utvides til å gi bilen en rekkevidde på 160 kilometer. Full oppladning via et konvensjonelt 220V-anlegg (10A eller 16A) tar seks til åtte timer.

Felles standard

Via en 32A 400V 3-faseplugg, kan batteriene lades til 80 prosent i løpet av en halv time. Rundt 20 bilprodusenter har engasjert tyske RWE for å lage en felles standard for slike systemer.

Renault-Nissan har en målsetning om å være verdensledende på miljøbiler. Nissan skal ha klar sin første elbil for USA i 2010 og for resten av verden to år senere. Renault skal lansere sin første modell, basert på Kangoo, i 2011. Flere modeller vil deretter følge under begge merkenavnene.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: