Chery blir DR i Italia - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
17 bilder i galleri
Chery blir DR i Italia
Nå er den minste Chery-modellene på vei ut på markedet i Europa.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Chery, en av de aller største kinesiske produsentene, har valgt en stillferdig inngang til Europa. I to år har de sendt halvfabrikata til Italia, der bilen settes sammen med delvis eget karosseri, og med en Fiat-motor som møter italienske utslippskrav. Fabrikken har en kapasitet på 12.000 biler/år.

Den er ikke ulik RAV4, den heter Chery Tiggo hjemme, og når den selges i Italia – gjennom en supermarkedbasert forhandlerkjede – heter den plutselig DR 5.

DR Motors er et selskap stiftet av Massimo di Risio – navnet hans er kjent både fra Ferrari Challenge og GT Italia – og han har ambisjoner om å liste Chery inn på en rekke markeder i Europa.

I Bologna i desember viste han den bitte lille DR1 (kall den gjerne Daewoo Matiz), som nå har gått gjennom såpass mange sertifiseringsprosedyrer, at man kan starte salget i Italia.

Etter det, sier di Risio, venter Spania, Tyskland og Frankrike. Så er det Skandinavia og deretter østover i Europa. DR sier at den – utstyr for utstyr – skal bli den billigste A-segmentbilen i Europa. Da snakker man om ca. 50.000 kroner.

Da DR debuterte i Genève i mars, var det faktisk fire modeller på gulvet. DR5, velkjent (skjønt velkjent, snaue 2000 salg i fjor) og DR 1. Så var det en typisk B-segmentbil som – ikke uventet – heter DR2, og en DR3 viste seg å være en to-liter med et mini-SUV utseende.

Men i tillegg hadde de en ganske bortgjemt stand som viste fire modeller i skala 1:4, laget av studenter ved Istituto Europeo di Design i Torino. Det er DR som har bedt skolen om studentenes ideer, og di Risio sier at de skal bygge en fullskala bil til neste års Genève, og at dette med tiden skal bli DRs superbil.

Vi får håpe eventyret varer så lenge at drømmen blir virkelig.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: