Audi : Ny Audi S8 avslørt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Ny Audi S8 avslørt
I april kommer en ny generasjon av Audis prestisjemodell, A8, til Norge. Men vi kan avsløre at en mer sportslig toppmodell er under testing.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Dette er bilen for de som ønsker rommelighet og komfort, men i tillegg stiller strenge krav til de sportslige egenskaper. Og med sin avanserte quattro-teknikkk er Audi S8 en bil som klarer å utnytte sitt hav av muskler, selv på norsk vinterføre.

LES: Vi har kjørt nye Audi A8

Selv om bilen på bildene er fordekt som en vanlig A8, uten de spesielle aerodynamiske detaljene som vil skille S8 fra sine tammere søsken, er det andre detaljer som avslører at dette er det mest muskuløse medlemmet av familien.

Detaljkunst

Her finner vi store bremseskiver og calipere som skal sørge for at stoppegenskapene matcher akselerasjonen. I hekken har den fire store utløp for eksosen. Disse egenskapene er typiske for S8.

LES OGSÅ: Audi S4 - nær fullendt

Når bilen lanseres, senere på høsten eller tidlig neste år, vil den, sammenlignet med en A8, få diskret aerodynamiske detaljer, mer sportslig chassis og bremser samt et sportslig interiør i tråd med det vi kjenner fra Audis tidligere og nåværende S-modeller.

Fra V10 til V8?

Den utgående S8 har en normalt pustende 5,2-liters V10 med 450 hk. Sannsynligheten er stor for at etterfølgeren får en 4,0-liters V8 med twin turbo.

Det vil neppe gå på bekostning av ytelsene, men med stor sannsynlighet slå positivt ut når det kommer til forbruk og CO2-utslipp.

De kraftigste utgavene av den ordinære A8 har begge 4,2-liters V8 motorer – en TDI (diesel) som yter 350 hk og en FSI (bensin) med 372 hk.

Men noen ønsker seg altså enda mer, og de blir snart tilfredsstilt av en ny S8.

LES OGSÅ: S8 blir dusinvare

Tradisjonelt har S8 en kundekrets på et titalls nordmenn når en ny generasjon lanseres. Nå skal deres tålmodighet settes på prøve.

ALTERNATIV? Neste generasjon BMW M5

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: