Ford : Avgang med Ford - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
38 bilder i galleri
Avgang med Ford
Har du fløyet fra Nederland eller Belgia, vil du vite at der det vanligvis står Departure på skjermen, står det Vertrek. Bra navn på ny bil, syns Ford.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Bra bil også, ser det ut som de fleste observatører mener. Og her kan vi nok snakke om noe som vi snart vil få se i levende live.

Bilen er bygget på en av Fords nye Globale plattformer, C-segmentet tilhører denne (selv om den kan reguleres i alle retninger, så det er egentlig riktigere å snakke om arkitektur enn plattform), og den skal ligge under minst 2 millioner biler verden over i 2012.

Vi har den allerede på nye C-Max, hele den nye Focus-serien kommer på dette understellet og, altså, den nye Kugaen. For lekre Vertrek kan jo ikke være annet enn nettopp det. 

Imidlertid er det kanskje i tidligste laget å bytte ut Kuga. Siden den ble lansert i 2008, har den alltid ligget blant de tre på topp i dette segmentet i Europa. Og der konkurrerer jo ALLE.

Hvorfor den debuterer i Detroit er vanskelig å si. Kuga er jo foreløpig først og fremst en Europa-modell, og designen, slik vi ser den her, er også typisk Europa. Den bærer signaturen til Martin Smith og hans Kinetic Design formspråk.

Transatlantisk
Men på den annen side er det jo ikke noe i veien for at en amerikanisert Kuga kan bli den nye Escape, så det er kanskje den vi ser her.

Og da blir nok bensinmotoren med EcoBoost teknologien den mest aktuelle. I utstillingseksemplaret finner vi en 1,6-liters utgave av denne, mens de europeiske vil få en overvekt av Duratorq dieselmotorene. 96 prosent av alle Kugaene er i dag diesel-drevet!

6-trinns girkasse skal bli obligatorisk på amerikanske Forder innen 2013, og selvfølgelig finner vi et start-stopp system her også.

Light-utgaven av hybrid finner vi også, der alternatoren øker produksjonen når bilen bremser. Da kobles strømforsyningen inn som en slags motorbrems.

Og hva skal vi si om utseendet? Enda mer muskler.

Den står enda stødigere på bred sporvidde og lang akselavstand. Skikkelige hjulkassebuer, midtlinje som øker i høyden bakover og et tak med enda mer vinkel: Fart og dynamikk. Den solide spoileren bak gjør også det hele forsiktig dramatisk.

Men det gode og selvsikre er at selv om grillen igjen er lettere modifisert, er det ingen som kan være i tvil om at dette er en ekte Ford.

Fire separate stoler og ganske dramatiske linjer i interiøret er slikt som peker fremover, sammen med spennende bruk av nye materialer – vevet skinn i teppene for eksempel. Men nå er det vel ingen som tror at slikt, håndgjort, interiør vil holde seg til produksjonen.

Men midt oppe i drømmebiler og nye modeller så gjorde vel Bill Ford det beste inntrykket. 

”Det føles så godt å kunne begynne å ansette igjen”, sa han. 7000 arbeidere og funksjonærer skal USAs største bilprodusent øke med i løpet av de neste to årene. De fleste i Michigan-området.

Det er med andre ord en litt annen stemning i Detroit i år enn i fjor.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: