«Neste år vinner vi - kanskje» - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
«Neste år vinner vi - kanskje»
Det gikk som håpet og fryktet. To av de norske lagene i Formula Student fullførte høyt oppe på lista. Det tredje laget måtte bryte – men ikke på grunn av den komponenten de hadde fryktet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Konservativ kjøring, lovte Stavanger-laget oss i går.

Alt er for så vidt relativt, man kan spørre seg om hvordan det er mulig å kjøre konservativt med en kruttønne som også låter som en kruttønne og som brukte fem sekunder på de første 75 meterne i går, på klissvått føre, med en sluttfart rett under 100 km/t.

LES: Første rapport og andre rapport

Men det var, trodde laget, helt nødvendig å ta vare på redskapen, frykten var at en av drivakslene i karbon skulle knekke.

De startet som nummer10 i dag, startrekkefølgen var avgjort av sprint-tidene fra i går. Det smakte selvfølgelig godt at de to andre norske startet langt bak, NTNU som nr. 23 og Østfold som nummer 24.

Det smakte ikke like godt da det knakk. Men ikke drivakselen – det var navet foran som ga opp. 

Hadde dette vært bilbransjen, kunne vi sett for oss en stor tilbakekallings-kampanje. Det var nemlig en rekke andre lag som også måtte bryte på grunn av den samme komponenten som alle hadde kjøpt inn fra den samme leverandøren.

Du ser den på et av bildene, og her du ta del i noe av den chaten som fulgte dette bildet:

Got a nice package from RCV FSAE today! Just a couple of weeks until we have a rolling chassis!

Laurent Dagenais: Nice, ça va ressembler à ça, Octave, notre arbre de transmission?March 15 at 6:35am

Formula Student Team UIS oui, baguette!March 15 at 4:25pm 

Hugues Marceau Fromage?March 15 at 8:16pm •

Hugues Marceau Jean-Claude Van Damme!!!March 15 at 8:16pm

Thomas Byrne Hi UIS, we (Liverpool John Moores University, UK) have also bought the RCV hub kit, but we have the steel drive shaft kit. either way, have you guys had any issues sealing the bearings because they are so close to the brakes? Thanks!April 20 at 2:02pm

Formula Student Team UIS ‎Thomas Byrne if you entire team "like" us on facebook, and you send us a email at fsteamuis@gmail.com we can show how we solved it ;)April 20 at 5:25pm

Formula Student Team UIS ‎...or just send us an email Thomas Byrne!April 23 at 8:20am

Fullt så muntert var det ikke nå.

Men både NTNU og Østfold klarte også dagens siste utholdenhetsøvelse med bravur, som nummer 21. og 22 – like tette som etter sprinten i går.

I skrivende stund er den endelige rekkefølgen fremdeles ikke klar, men det ser ut til at Stuttgart vant i år. De har vært med i mange år og bygd mange forskjellige biler.

Dagens er et fartsmonster, 99 hester og 190 kg – dette er verdier råere enn en Bugatti Veyron. Og selv om toppfarten er begrenset til ca. 130 km/t er det ikke noe som burde hindre denne fra å nå godt over 200.

På hjemmesiden deres er det et bilde av laget, jeg ga opp å telle da jeg kom til 50, og for å lese listen over alle sponsorene må du virkelig bruke scrolle-funksjonen.

Så grundig kan nok ikke noen norsk læranstalt ta denne konkurransen, men det vi kan håpe på er at alle de norske som var med på dette eventyret denne gangen, klarer å overbevise både skolene, sponsorene og – viktigst – det neste kulle studenter, om at denne øvelsen både er nyttig og svært morsom, slik at vi kan få en skikkelig rekruttering foran neste sesong.

La oss også ta med en liten rekrutteringsvideo fra den gamle skolen min, Politecnico i Torino.  Hadde jeg vært i målgruppen, hadde jeg ikke betenkt meg et sekund.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: