Audi Q3: Audi løfter Q3 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
43 bilder i galleri
Audi løfter Q3
Audi benytter L.A. Auto Show til å foreta en facelift på Q3. I tillegg til litt kosmetikk dreier det seg om ny teknikk.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Siden den kom på markedet i 2011 har Q3 vært en viktig modell i Audis portefølje. Hittil i år er det ifølge OFV registrert 573 nye Q3, em økning på nesten femti prosent fra samme periode i fjor. Det er likevel Q5 som er bestselgeren i Audis SUV-serie.

Nå oppgraderes den kompakte SUV'en med mer robust design, nye motorer og ny teknikk.

De mest synlige oppgraderingene på eksteriørsiden er den nye støtfangeren og den nye singelframe-grillen.

Bedre lys
Xenonlys med LED-kjørelys og allværslys blir standard. Det betyr blant annet at tåkelysene nå er integrert i frontlyktene og at LED-kjørelyset har fått ny design. LED-hovedlys foran og bak leveres som ekstrautstyr.

Sett bakfra kjennetegnes nye Audi Q3 av ny støtfanger med skarpere linjer og ny diffusor. Baklyktene har også fått nytt lysdesign. De skarpere linjene fra fronten og hekken tas også opp i den nye kanallisten på bilens sider.

Seks motorer
Nye Audi Q3 leveres med seks motoralternativer, tre bensinmotorer og tre dieselmotorer. Ytelsene strekker seg fra 120 hk til 220 hk. De minste motorene leveres kun i kombinasjon med forhjulsdrift.

Disse alternativene kan du velge mellom:

Modell

Drivhjul

Girkasse

Audi Q3 1.4 TFSI (COD) 150 hk

Foran

Man. / S tronic

Audi Q3 2.0 TFSI 180 hk

Quattro

S tronic

Audi Q3 2.0 TFSI 220 hk

Quattro

S tronic

Audi Q3 2.0 TDI 120 hk

Foran

Man. / S tronic

Audi Q32.0 TDI 150 hk

Quattro

S tronic

Audi Q3 2.0 TDI 184 hk

Quattro

S tronic

Alle motorene har fått økt effekt og lavere forbruk. Gjennom ny teknikk er CO2-utslippet redusert med opp til 17 prosent. Volummodellen i Norge vil bli 2.0 TDI 150 hk med quattro firehjulsdrift og S tronic automatgirkasse.

Understell og støtdempere har også blitt oppgradert for ytterligere komfort. I Norge blir 17" aluminiumsfelger standard, mens det leveres felger opp til 20" som ekstrautstyr.

Basisutgaven av nye Audi Q3 veier 1.385 kg uten fører og har et bagasjeromvolum på 460 liter. Bagasjerommet har fått nye praktiske løsninger, og legges bakseteryggen ned økes lastevolumet til 1365 liter. De utvendige målene og akselavstanden er i hovedsak uendret.

Up to date
Infotainment-systemet inneholder nye muligheter og løsninger, som blant annet navigasjon via Google Earth og en rekke online-tjenester.

DAB+ er standard og flere nye førerassistansesystemer er nå også tilgjengelige.

Toppmodellen Audi RS Q3 oppgraderes også. Den femsylindrede turbomotoren 2.5 TFSI yter nå 340 hk (30 hk mer enn tidligere) og leverer et dreiemoment på 450 Nm. Det gir den kompakte SUV'en en akselerasjon fra 0-100 km/t på 4,8 sekunder.

De nye Audi Q3 modellene lanseres i Norge i februar. Prisene er ikke klare, men ifølge informasjonssjef Marius Tegneby hos Harald A. Møller det blir ingen større endringer fra dagens prisbilde.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: