Mikkelsen på andreplass

Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene tok andreplass i helgens Rally Polen. Men det var også andre gode plasseringer sett med norske øyne.

Publisert Sist oppdatert

OPPDATERT KL. 14.25

På første dag av Rally Polen var det i stor grad Andreas Mikkelsen og Ford-fører Ott Tanak det dreide seg om.

Ford-føreren utnyttet fordelen av å starte et stykke bak i feltet, mens Andreas var tredje bil på veien, bak VM-leder Sebastien Ogier og Citroën-fører Mads Østberg som holdt andreplass i VM-sammendraget før helgens løp.

Men på slutten av fredagen tok Sebastien Ogier teten, og den posisjonen holdt han helt til mål.

Andreas kjempet innbitt, men på søndagens første prøve tapte han 2,5 sekunder til Ogier, og dermed var avstanden de to imellom før den avsluttende Power Stage 8,1 sekunder i favør Ogier.

Da Andreas’ teamkollega, Jari-Matti Latvala, hadde en avkjøring på etappen, valgte Andreas å sikre andreplassen i sammendraget i stedet for å risikere alt ved å gå for seier – en fornuftig beslutning.

Ogier vant rallyet med en margin på 11,9 sekunder til Andreas Mikkelsen. Ott Tanak, som har kjempet innbitt gjennom hele helgen, sikret seg en velfortjent tredjeplass, 23,0 sekunder bak.

Jari-Matti Latvalakjørte over målstreken som nummer fire, men slet med å få sin skadeskutte Polo over målstreken. Han kom fire minutter for sent til den avsluttende servicen og ble dermed idømt 40 sekunder straff, noe som medførte at Haydon Paddon i Hyundai avanserte til fjerdeplass og Latvala ble nummer fem.

For Mads Østberg har det vært en vrien helg, og han endte til slutt på niendeplass i sammendraget.

For norske Even Management med Erik Veiby i spissen har det derimot vært en svært oppløftende helg. Deres førere, finske Esapekka Lappi og svenske Pontus Tidemand, sikret seg de to fremste plassene i WRC2-klassen i hver sin Skoda Fabia.

Marius Aasen og kartleser Veronica Engan vant klassen DriveDMack Fiesta Trophy med 10,8 sekunders margin til nærmeste utfordrer, Tom Cave. Han knapper dermed innpå ledenede Max Vatanen i sammendraget.

I VM-sammendraget har Sebastien Ogier en soleklar ledelsen mens Andreas Mikkelsen igjen overtar andreplassen foran Mads Østberg. Neste VM-runde er Rally Finland som kjøres om fire uker.