Porsche Cayenne: Her er neste Cayenne - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
14 bilder i galleri
Her er neste Cayenne
SPIONBILDER: Det bare halvannet år siden Cayenne fikk en oppdatering, men i kulissene venter en helt ny modell. Her er de første bildene.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Andre generasjon Cayenne ble lansert i 2010, og sommeren 2014 fikk den en facelift som innebar friskere design og mer effektive drivlinjer.

Men selv legender lever ikke evig, og i løpet av 2017 står tredje generasjon av Porsches populære SUV klar i ny drakt som 2018-modell.

Ny plattform
Selv om Porsche reduserte vekten med rundt 200 kg ved forrige generasjonsskifte, er det ventet at neste modell slankes med ytterligere 100 kg. Det skyldes primært at den skal bygges på VW-gruppens nye MLB-plattform.

Audi Q7 var første modell ut på denne plattformen, men i løpet av de neste årene vil den også bli benyttet for en ny Touareg og Lamborghini Urus

Plattformen benytter en kombinasjon av aluminium, karbonfiber og høyfast stål for å oppnå en sterk konstruksjon med lavest mulig vekt.

Mer dynamisk
Selv om bilen på bildene er kraftig maskert, aner vi at den får mer dynamiske linjer med et langt og lavere tak enn forgjengeren.

Designmessig vil den hente inspirasjon fra Panamera Sport Turismo, konseptet som ble vist i Paris i 2012, og som også gir designtrekk til neste generasjon Panamera. I tillegg vil vi finne igjen trekk fra Macan, blant annet fronten og baklyktene som snor seg rundt hjørnene.

Rydder opp
Interiøret blir helt nytt, noe som innebærer at flere at knappene på midtkonsollen erstattes med berøringsfunksjoner på midtkonsoll og på den store infotainment-skjermen øverst på dashbordet. Våre spionbilder av Panamera viser tilsvarende løsninger. 

Drivlinjene forventes å tilsvare dagens løsninger med V8 i toppmodellene, turbomatet V6 i Cayenne S og GTS, V6 diesel samt en ladbar hybrid med V6 og elmotor.

Pop i Norge
Cayenne var i mange år Porsches suverene bestselger i Norge, men de to siste årene er den passert av lillebror Macan.

Ifølge OFV ble det registrert 192 nye Macan i 2015, mot 141 Cayenne. Tar vi med bruktimport blir bildet et annet – her er antallet 86 for Cayenne mot 34 Macan. Året før ble det bruktimportert hele 127 Cayenne, så det er ingen tvil om at modellen er populær.

Det er også interessant å merke seg at 53 % av de som kjøpte ny Cayenne i fjor valgte en ladbar hybrid. Den blir neppe mindre interessant i år etter at avgiftene reduseres med drøye 100.000 kroner.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: