Porsche Panamera: Denne har vi ventet på - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Denne har vi ventet på
SPIONBILDER: Porsche viste en nydelig konseptbil i Paris høsten 2012. Her er de første bevisene på at den nå skal realiseres.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Da Panamera Sport Turismo Concept sto på Paris-utstillingen i 2012, trodde mange at dette var en bil som skulle realiseres. Men på tross av positiv respons fra messepublikum, har bilen latt vente på seg.

Wolfgang Hatz, Porsches styremedlem med ansvar for forskning og utvikling, hintet i 2014 om at neste generasjon Panamera ville kommer som Shooting Brake i tillegg til den kjente karosseriformen.

Her er de aller første bildene av bilen han ikke ville gi noen detaljer om den gangen.

Flere modellvarianter
Den sportslige stasjonsvognen skal bygges side om side med den nye sedanen vi fortalte om forrige uke, og ikke nok med det – Porsche vurderer også å tilby neste generasjon Panamera som cabriolet og coupé.

– Neste generasjon Panamera er basert på en helt ny plattform, sa Hatz. Og vi vet i dag at det innebærer VW-gruppens fleksible MSB-arkitektur som skal danne grunnlag for en rekke av konsernets eksklusive modeller, som neste generasjon Bentley Continental og Audi A8.

– Plattformen er forberedt for en rekke derivater. Personlig er jeg svært begeistret for Sport Turismo, men det er store muligheter for andre karosseriformer også, sa Hatz.

Mercedes-killer
En Panamera stasjonsvogn vil bli en direkte konkurrent til Mercedes CLS Shooting Brake og vil gjøre Panamera mer attraktiv for velbeslåtte familier med mer plassbehov enn sedanen gir. Men det er nok bare de mest påkostede Mercedes-AMG modellene som blir direkte konkurrenter.

Neste generasjon Panamera kommer på markedet sent 2016 som 2017-modell, men du må nok vente ytterligere et år om du vil ha en stasjonsvogn. Det blir interessant å se om de vil bruke den passende betegnelsen Sport Turismo eller velger noe annet.

La oss håpe produksjonsmodellen blir mest mulig lik den lekre Panamera Sport Turismo Concept fra Paris 2012:

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: