Skoda : Skoda Kodiaq på Norgesbesøk - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
36 bilder i galleri
Skoda Kodiaq på Norgesbesøk
Skodas store syvseter kommer på markedet i 2017. Men de første bilene har allerede vært i Norge for testing og fotografering.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Vi har undret oss over hvorfor Skoda har brukt så tykk kamuflasje når de har vært ute og testet Kodiaq. Vi har fått bilder av bilen fra Lappland så vel som Nürburgring, og nå sender Skoda ut sine første offisielle bilder.

Bildene er tatt i Norge, nærmere bestemt ved Skodje i Møre og Romsdal. Den tykke polstringen er skrelt av, men fortsatt er bilene kamuflert med psykedelisk folie.

Lik konseptet
Det er likevel mulig å danne seg et bilde av hvordan den endelige bilen vil bli når man ser disse bildene opp mot konseptbilen Vision S som sto på Genève-utstillingen i våres. 

Så mulig at Automedia har laget en datamanipulasjon som viser hvordan den endelige bilen vil se ut.

Den nye SUV-en er nær beslektet med Volkswagen Tiguan og Seat Ateca (som dessverre ikke selges i Norge).

Med en lengde på 4,7 meter får Kodiaq et gedigent bagasjerom på 680 liter med fem seter intakt, og hele 2065 liter når baksetene felles ned.

Alternativt kan noe av plassen der bak benyttes til nedfellbare seter – Kodiaq er nemlig første Skoda SUV som kan leveres som 7-seter. Det er utrolig hvor mye mer man får plass til sammenlignet med nye Tiguan som er ca. 20 cm kortere.

Flere muligheter
Ifølge Skoda vil Kodiaq få fem alternative motorer når den lanseres tidlig 2017, to for diesel og tre for bensin. Vi kan regne med at innstegsmotoren på bensin blir en 1,4-liter, mens toppmodellen får en 2.0 TSI med 180 hester. Tilsvarende effekt kan det bli i 2.0 TDI.

Konseptbilen i Genève hadde en ladbar hybrid drivlinje med elektrisk firehjulsdrift og samlet effekt på 225 hester. Denne blir neppe realisert, men kanskje et hybridsystem ala det som sitter i plug-in-modellene Passat GTE eller Golf GTE kan finne veien til Kodiaq på sikt.

Kodiaq vil ha manuell girkasse som standard, men alle motorer kan kombineres med 7-trinns DSG. De rimeligste modellene får forhjulsdrift, men større motorer kan også kombineres med drift på alle fire.

Muligheten for syv seter vil gjøre at Kodiaq skiller seg ut fra de fleste av konkurrentene, og dersom Skoda prissetter bilen så aggressivt som de pleier, kan den bli en riktig volumselger.

En viktig rival blir nye Volkswagen Tiguan, men Kodiaq skal inn i et svært tøft segment med modeller som Mitsubishi Outlander, Toyota RAV4 og Mazda CX-5 – for bare å nevne de viktigste.

Avdukingen av Kodiaq skjer trolig på Paris-utstillingen i oktober, og de første bilene er på markedet i 2017. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: