Hyundai Ioniq: Hyundai Ioniq i praksis - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Hyundai Ioniq i praksis
Hyundai inviterte publikum til prøvekjøring av nye Ioniq i Oslo. Flere klarte seg under det oppgitte forbruket.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Det spesielle med Ioniq er at den skal leveres med tre alternative drivlinjer, og to av dem har vært tilgjengelige for prøvekjøring under lanseringen i Oslo.

I den forbindelse arrangerte Huyundai en konkurranse der deltagerne ble oppfordret til å kjøre gjennom en oppsatt løype med lavest mulig forbruk.

– Det handler om å planlegge kjøringen underveis, sier Arne Graff (66) som hadde det laveste forbruket da over 200 sjåfører prøvekjørte elbilen Hyundai Ioniq fra Oslo S nylig.

Publikum kunne prøve seg med en elektrisk eller hybrid versjon av Ioniq. Graff kjørte på 1, 01 kWt pr mil med den batterielektriske modellen, men han var langt fra alene om å komme under det oppgitte forbrukstallet på 1,15 kWt pr mil.

Arne Graff brukte ikke småknep som å skru av aircondition osv. for å redusere forbruket. Hans oppskrift er å kjøre med lang sikt og tilpasse seg terrenget og forholdene.

– Jeg opparbeider meg fart i nedoverbakker og på flater, så prøver jeg å utnytte den så godt som mulig i oppoverbakker. Omtrent som å kjøre lastebil eller buss, sier den erfarne yrkessjåføren.

Stor interesse
Av de over 5 000 besøkende på Hyundais paviljong på Oslo S var det også nærmere 50 personer som tok utfordringen med å kjøre løypa i en Ioniq hybrid.

Vinneren i denne utgaven av bilen, John Weissenborn (21), klarte 0,29 liter pr mil og fikk full score med 100 % økonomisk kjøring ifølge bilens computer.

Hans råd er å ikke la seg distrahere av andre trafikanter, spesielt de som vil kjøre fortere enn deg. Med en gang man ser et lyskryss i ferd med å skifte til rødt, må man la bilen trille for å spare strøm og lade batteriene.

– Og så lar jeg meg inspirere av å tenke på miljøet mens jeg kjører, sier studenten.

Slo av alt
Nummer to i denne klassen, Andreas Edling (25), kom i mål med et forbruk på 0,32 liter pr mil, også han med 100 % økonomisk kjøring.

– Jeg skrudde av alt elektrisk utstyr i bilen og kjørte så forsiktig jeg kunne, sier han. Andreas forteller at han har lite erfaring med denne type kjøring, men at det absolutt ga mersmak med elektrisk fremdrift.

Snittforbruk under ideelle forhold blir av fabrikken oppgitt til å være 0, 34 liter på mila, så her snakker vi om høyt nivå på økosjåførene.

Gjennomsnittstemperaturen i Oslo under testen var ca. syv grader og det var togstreik, noe som førte til flere biler i trafikken. Prøvekjøringene foregikk mellom 10:00 og 15:00 for å unngå den heftigste rushtrafikken.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: