Ford : Ford og If lanserer tiltak for unge - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Ford og If lanserer tiltak for unge
Med Andreas Bakkerud som ambassadør lanserer Ford Motor Norge og If et nytt opplæringsprogram for unge bilister.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Kjøreprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 14 år siden. I dag har mer enn en million unge sjåfører i 35 land gjennomført det internasjonale programmet.

Med invitert presse og politikere tilstede ble Ford Driving Skills for Life Norge lansert i dag, og i årene fremover skal norske unge sjåfører få hjelp fra Ford og If til å bli tryggere i trafikken.

– Hos Ford har vi alltid hatt fokus på sikkerhet. Vi er derfor veldig stolte over endelig å kunne presentere Ford Driving Skills For Life i Norge. Det er dessverre altfor mange unge sjåfører som omkommer fordi de mangler erfaring bak rattet. Målet er å lære deltagerne å bli bedre og sikrere sjåfører, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Utsatt gruppe
I 2016 ble 20 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 86 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet. Det viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.

En ny gjennomgang fra If viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at de under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn de over 25 år. En 18-åring har nesten 7 ganger høyere skaderisiko enn en som er 66 år.

Et av de mest effektive tiltakene for å redusere risikoen blant de yngste sjåførene er ifølge en SINTEF-rapport å gjennomføre en obligatorisk «erfaringssamling 3-6 måneder etter at unge førere har bestått førerprøven.»

Motiverende
Fords Driving Skills for Life (DSFL) skal være et engasjerende og motiverende opplæringsprogram for ferske og unge sjåfører.

– Jeg har sett hvordan unge sjåfører både lærer mye og har det gøy på Ford Driving Skills for Life sine arrangementer andre steder i verden, sier rallycross-esset, Andreas Bakkerud.

– Opplæringen er mye mer engasjerende enn på kjøreskolen, og jeg anbefaler alle å søke om en plass. De får garantert en kjempedag. Du blir utfordret på alt fra fart til distraksjon og får prøve utstyr som simulerer både narkotikabruk, promille og bakrus.

Bakkerud er ambassadør for det internasjonale opplæringsprogrammet, og var selvsagt på plass da det ble lansert på hjemmebane i dag.

– Det er også opprettet en egen hjemmeside hvor unge sjåfører kan gjennomføre programmet som et nettbasert Online Academy. Her råder vi også foreldrene til å delta. Det beste er å se videoene, besvare spørsmålene etter hver video og å prøve øvelsene i praksis etterpå, sier administrerende direktør Per Gunnar Berg i Ford Motor Norge.

Distraksjoner
Ifølge en fersk If-undersøkelse er det nesten dobbelt så mange unge som eldre som sender SMS, surfer eller gjør andre ting med mobilen mens de kjører bil. Mens 2 av 10 nordmenn oppgir at de gjør dette, er andelen i aldersgruppen 18-29 år hele 39%.

– Dette er skremmende høye tall, spesielt blant de unge, sier informasjonsdirektør i If, Jon Berge. Å prate i mobiltelefonen er forbundet med høy risiko for å bli involvert i en trafikkulykke. Sending av SMS og surfing på internett er enda verre. Dette er blant holdningene vi håper å endre gjennom vårt samarbeide med Ford Driving Skills for Life, sier informasjonsdirektør i If, Jon Berge.

Ifølge en gransking av norske dødsulykker mellom 2011 og 2015 som Transportøkonomiske Institutt (TØI) har foretatt, skyldes mellom 2 og 4 % av dødsulykkene uoppmerksomhet i forbindelse med bruk av mobiltelefon.

Ifølge TØI er tasting på telefon forbundet med ekstremt høy risiko. Den relative risikoen er fra 22 til 164 ganger høyere om du sender SMS eller på annen måte taster på mobiltelefonen enn den er ved vanlig kjøring.

Kan prøve ut i praksis
– Vi har en øvelse på bane hvor de unge sjåførene først kjører en løype med fokus kun på kjøringen. Deretter skal den samme ruten kjøres mens de oppdaterer Facebook eller sender en Snap med mobiltelefon.

– Målet er at de selv forstår at det kan være livsfarlig å fikle med mobiltelefonen samtidig som de kjører. Erfaringen med programmet er så gode at vi er trygge på at opplæringen også vil utgjøre en forskjell i Norge, sier Per Gunnar Berg.

Politikere på banen
– Fremskrittspartiet har alltid vært veldig opptatt av trafikksikkerhet. Vi er glade for ethvert privat initiativ som kommer på dette området. Vi vet at unge sjåfører er overrepresentert på ulykkesstatistikkene og derfor veldig fornøyd med at dette opplæringsprogrammet henvender seg til dem, sier en av de fremmøtte, samferdselspolitisk talsmann i Frp, Morten Stordalen.

Her finner du mer informasjon om Driving Skills for Life og påmelding til Rudskogen 13. eller 14. oktober. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: