Porsche : Dramatisk helg i Porsche Supercup - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Dramatisk helg i Porsche Supercup
Det ble en svært dramatisk helg da Porsche Supercup kjørte årets tredje siste løp på Monza. For Dennis Olsen ser det lysere ut enn noensinne på tross av store problemer i dagens løp.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Lørdag var det noen voldsomme regnskyll over den italienske Formel 1-banen, noe som medførte at kvalifiseringen til Porsche Supercup ble forsinket.

Og da den først kom i gang ble kvaliken rødflagget før noen fikk notert tider siden det sto så mye vann på banen at det var umulig å kjøre.

Det medførte at startoppstillingen ble bestemt av resultatene fra fredagens frie trening. Der var Porsche Junior Matt Campbell raskest foran Zaid Ashkanani, mens de to som slåss om tittelen, Michael Ammermüller og Dennis Olsen fikk startspor tre og fire.

Dennis fikk en meget bra start, og selv om Ammermüller nesten presset ham av banen, klarte nordmannen å forsvare seg mesterlig og var først av de to gjennom første sjikane. Han var da på tredjeplass totalt i løpet bak Campbell og Ashkanani.

Allerede i første sving var det et sammenstøt som medførte at Safety Car kom på banen, men da restarten gikk på runde tre forsvarte Dennis tredjeplassen. Han var hardt presset av Ammermüller, men klarte på mesterlig vis å holde tyskeren bak seg.

Etter halvkjørt løp var det tydelig at Dennis hadde problemer med bilen sin.

– Jeg mistet rett og slett bremsene på forhjulene, og da er ikke bilen lett å holde på banen, sier Dennis til BilNorge.no.

Den norske Porsche Junior-føreren ble etter hvert passert av to konkurrenter, men Ammermüller hadde også store problemer og var av banen flere ganger.

Tyskeren var helt nede på en 13. plass, men takket være flere avkjøringer foran ham i feltet endte han til slutt på 10. plass mens Dennis sikret femteplassen.

Det er flere episoder dommerne skal se på etter løpet, men om stillingen blir stående tok Dennis 12 poeng i dagens løp mens Ammermüller tok 7. I så fall har tyskeren et forsprang på bare tre poeng foran de to avsluttende løpene som kjøres i Mexico 28.-29. oktober.

– Om resultatlisten i løpet blir slik som vi kom i mål har jeg sikret andreplassen i mesterskapet og kan gi ALT jeg har for å slå Ammermüller i Mexico. Og tro meg – jeg skal gi ALT for sammenlagtseieren i Porsche Supercup, sier Dennis til BilNorge etter dagens dramatiske løp.

Poengene fra helgens løp gjorde også at Dennis sikret seg tittelen som årets Rookie (nybegynner).

– Det er absolutt deilig å ha sikret seg den tittelen. Det var et mål jeg og Porsche hadde før sesongen, sier han.

De neste to helgene skal Dennis kjøre den tyske Carrera cupen på Nürburgring og Sachsenring, og i den cupen har han en ledelse på 31 poeng til nærmeste utfordrer, Nick Yelloly.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: