Porsche : Dennis Olsen sikret viktige poeng - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
25 bilder i galleri
Dennis Olsen sikret viktige poeng
Dennis Olsen hadde solid forsprang på sine konkurrenter i den tyske Porsche Carrera Cup før helgens løp på Sachsenring. I helgen måtte han kjempe for å ta mest mulig poeng.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Sachsenring var en ny bane for Dennis, så han startet med blanke ark på fredagens frie trening.

I lørdagens kvalifisering noterte han tredje beste tid bak Michael Ammermüller og Thomas Preining, Dennis’ teamkollega i Konrad Motorsport. Men den nest beste tiden han satte holdt bare til startspor seks i lørdagens løp.

Sachsenring er en nesten umulig bake å kjøre forbi på, og selv om Dennis fikk en god start ble han liggende å stange bak sin teamkollega Preining gjennom hele løpet. En ødelagt støtdemper gjorde også at bilen ikke fungerte optimalt.

Løpet ble vunnet av Michael Ammermüller foran Dennis’ argeste konkurrent i cupen, Nick Yelloly og hans teamkollega, Larry Ten Voorde. Dennis måtte nøye seg med femteplass bak Preining og ga dermed fra seg ni poeng til Yelloly i mesterskapet.

I søndagens løp hadde Dennis et bedre utgangspunkt med startspor tre, men han fikk en langt fra optimal start og ble passert av både Yelloly og Ten Voorde før første sving.

– Jeg fikk en dårlig start og måtte trå inn clutchen så motoren ikke kvelte seg. Gjennom hele løpet var jeg raskere enn de foran meg, men kom ikke forbi Ten Voorde uten å måtte ta store sjanser, sier Dennis til BilNorge.no.

Ten Voorde er teamkollega med Nick Yelloly og gjorde tydeligvis sitt beste for å skape en størst mulig luke mellom Yelloly og Dennis – noe han lykkes med.

Ammermüller stakk raskt i tet og opparbeidet seg et behagelig forsprang til Thomas Preining som var hardt presset av Yelloly slik at det var tøffe dueller om både andreplass og fjerdeplass.

På runde 19 kjørte imidlertid Preining av banen slik at Yelloly avanserte til andreplass. Safety Car kom på banen og slapp feltet først da siste runde av løpet gjensto. Dennis forsøkte seg igjen på Ten Voorde, men måtte ta til takke med fjerdeplass i løpet.

– Jeg leder fortsatt mesterskapet med 15 viktige poeng før de avsluttende løpene på Hockenheim i midten av oktober. Man vinner ikke mesterskap ved å være dumdristig og satse alt. Det er viktig å være smart når man ikke får alt til å stemme, konkluderer Dennis.

Etter helgens løp har han 230 poeng mens Yelloly har 215. Ammermüller følger på tredjeplass med 176 poeng etter å ha vunnet begge helgens løp, men er likevel utenfor kampen om seier i cupen siden det kun skal deles ut to ganger 25 poeng for seier i de to avsluttende løpene.

Når det gjelder den andre nordmannen i serien, Marius Nakken, så hadde han vanskelige utgangspunkt etter kvalifiseringen.

– Jeg ble blokkert på kvalifiseringen og fikk derfor startspor 14 i begge løpene. Med tanke på det utgangspunktet var vi derfor godt fornøyd med lørdagens løp der jeg kjørte meg opp til tiendeplass og hadde rundetider på nivå med de raskeste mot slutten av løpet, sier Marius til BilNorge.no.

– I dagens løp hoppet dessverre stikkakslingen ut av girkassen like etter starten slik at vi måtte bryte på første runde, sier han.

Marius Nakken ligger på fjerdeplass i det såkalte Rookie-mesterskapet i sin debutsesong, og har kun åtte poeng opp til Henric Skoog på plassen foran. Dermed kan han fortsatt sikre seg pallplass blant debutantene i den meget tøffe serien hvor marginene er små.

– Slik som nivået er i Carrera Cup Deutschland og Supercup i år er det en virkelig stor prestasjon det Dennis leverer, sier Marius om sin landsmann.

Nå blir det fire ukers pause for Dennis og Marius etter en intens periode.

Finaleløpene i Porsche Supercup kjøre i Mexico siste helgen i oktober, og i den serien ligger den norske Porsche Junior-føreren bare tre poeng bak ledende Ammermüller – en fantastisk prestasjon i hans debutsesong.

Tittelen som årets Rookie (debutant) i Supercupen sikret han seg allerede i forrige runde.

PS!
Fire timer etter målgang ble det opplyst fra løpsledelsen at Michael Ammermüller ble diskvalifisert fra dagens løp grunnet brudd på det tekniske reglementet.

Dermed går seieren til Nick Yelloly foran Larry Ten Voorde mens Dennis rykker opp til tredjeplass. Det betyr at differansen mellom Dennis og Yelloly kun er 13 poeng før de avsluttende løpene på Hockenheim medio oktober.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: