Opel Mokka X: Første steg inn i ny tidsalder - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Første steg inn i ny tidsalder
SPIONBILDER: Her er neste generasjon av en populær Opel-modell avslørt under testing.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Det er ikke rart bilen er godt kamuflert, selv om den befinner seg så langt inne i Opels private sfærer at selv de lengste tele-objektiver ikke er kraftige nok til å gi oss detaljbilder. Den skal nemlig ikke ut i offentlighetens lys før om et par år – trolig som 2020-modell.  

Det du ser her er andre generasjon Mokka, en av de mest populære modellene i familien og Norges tredje mest solgte Opel-modell. Den kom på markedet i 2012 og fikk en facelift i forbindelse med navneendringen til Mokka X i fjor. 

Det er PSA-gruppens oppkjøp av Opel som tvinger dem til å lage en by bil fra bunnen av.

Dagens Mokka X er nemlig et GM-produkt som opprinnelig ble bygget i Korea på felles samlebånd med Chevrolet Trax

I fjor ble imidlertid produksjonen flyttet til Opels Zaragoza-fabrikk i Spania hvor også nye Crossland X bygges, og nye PSA-modeller vil komme til i fremtiden.

Det er besluttet at alle Opel-modeller skal over på PSA-plattformer innen 2024, og Mokka X blir nok den første modellen ut i tillegg til Crossland X og Grandland X som er planlagt sammen med PSA fra bunnen av.

Plattformen Mokka X skal bygges på deles med DS3 og flere kompakte Citroën og Peugeot-modeller.

Dagens Mokka X er høyreist sammenlignet med konkurrentene – bilene på disse spionbildene ser både lengre og lavere ut, og den ser også ut til å ha mindre bakkeklaring.

Mokka X er i dag eneste Opel-SUV med firehjulsdrift. Den norske Opel-organisasjonen krysser nok fingrene for at det blir en mulighet også på neste generasjon, selv om det primært er Norden og Alpeland som er opptatt av slike muligheter.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: