Bitcoin på hjul? - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Bitcoin på hjul?
Enda en start-up er på vei til CES-utstillingen i Las Vegas. Kinesisk, men med Silicon Valley-røtter og foreløpig med et like kryptisk budskap som Bitcoin. Navnet ligner også.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Smart Intuitive Vehicle, der Shared Experience blant annet skal gjøre at Miles blir «Turned into Smiles», er noen av uttrykkene kinesiske Byton har brukt de siste to månedene, mens de har bygd opp mot sin første offentlige presentasjon på Consumer Electronics Show i Las Vegas med førpremiere kommende lørdag.

Byton er et kinesisk selskap, men med nærvær i Tyskland og USA, med en fabrikk i Nanjing som allerede har begynt å produsere (med et kapasitetsmål i første omgang på 100.000 biler per år) etter at de i halvannet år har gjemt seg bak det ganske anonyme navnet: Future Mobility Corp.

Og de har to sterke navn på bilsiden:

Daniel Kirchert har tidligere vært sjef for Infiniti i Kina, mens Carsten Breitfeld var blant dem som sto i spissen for BMWs i8-program.

Begge er basert i Santa Clara og begge er helt klare på at de skal gjøre Byton til et premium-merke – og selvfølgelig elektrisk og selvfølgelig veldig elektronisk.

– Dette er en ren elbil-plattform, sier Breitfeld, – så akselavstanden vil bli mye større enn i en vanlig bil. Gulvet vil bli helt flatt og baksetet vil bli bredere.

Han forteller at Bosch allerede er signert som en av underleverandørene og at de kommer til å bygge batteripakkene sine selv. Optimalt produksjonsvolum vil bli mellom 250.000 og 300.000 legger han til.

Foreløpig vet vi ikke mer om bilen enn en silhuett og en front som har ligget på hjemmesidene deres.

Pluss bilder av en enorm skjerm som dekker hele oversiden av dashbordet fra A-stolpe til A-stolpe.  I tillegg til en stor skjerm på rattet – hvilket i det minte viser at bilen ikke blir full-autonom.

Skjermen er vel illustrasjonen av «Shared Experience» oppskriften – ved at hele befolkningen i bilen skal kunne dele alt som måtte dukke opp der. Det hele skal dirigeres ved hjelp av gester, også fra baksetet hvis man vil.

Byton byr dessuten på sin egen «Life Cloud Platform» med adgang til brukernes egne apper og data. Og det er ansiktsgjenkjenning, ala Apple, som gir deg adgang til bilen.

Kanskje ikke rart de ikke kaller den en bil, men «next generation smart device».

Denne neste generasjons smarte dings vil altså først komme som en crossover – og de regner med eksport til USA og Europa fra 2020. Siden vil det komme en sedan og en minivan på samme plattform.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: