Snart vil køen øke - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Snart vil køen øke
Mange har meldt sin interesse for Hyundai Kona, spesielt elbil-utgaven. Om noen uker får vi detaljer som kan utløse et salgsskred.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Det er lange ventelister på «folkelige» elbiler i Norge, og foreløpig er det vel bare Nissan som snakker høyt om moderat leveringstid

Hos Volkswagen er det opptil et års ventetid på e-Golf, og stort bedre er det vel heller ikke med hensyn til Hyundai Ioniq.

Den første informasjonen Hyundai nå slipper om sin Kona Electric, tyder på at også denne vil generere lange køer.

Hyundai Norge opererer i en pressemelding med «over 15.000 potensielle kunder» på Kona. Jeg har selv registrert meg på denne listen, men kun for å innhente informasjon, og det har flere av mine kolleger også gjort. Å kalle oss «Potensielle kunder» er nok å ta i litt hardt.

«Markedsdirektør Christian Stenbo hos Hyundai Norge regner med noe frafall når kontrakter skal skrives til våren, men han sikter mot at 1/3 av de på listen vil skrive kontrakt», heter det videre i meldingen fra Hyundai.

Det høres kanskje en smule optimistisk ut, men i dag kommer informasjon som kan stimulere interessen kraftig.

Vi får nemlig vite at Kona skal leveres med alternative drivlinjer, og at den største batteripakken gir en rekkevidde på 470 kilometer etter den nye WLTP-standarden (som skal være langt mer realistisk enn NEDC-metoden).

Ta for eksempel Opel Ampera-e som etter WLTP-metoden har en rekkevidde på rundt 380 kilometer, mot 520 km etter NEDC. Mye tyder på at Kona får rekkevidde på nivå med langt dyrere Tesla-modeller.

Den får i tillegg kraftig elmotorer med inntil 204 hestekrefter.

De første utgavene av Kona Electric kommer til sommeren, men om du besøker en Hyundai-forhandler kan du se Kona med bensinmotor, slik at du i alle fall får dannet deg et inntrykk av størrelsen. Kanskje får du sågar en prøvetur.

Det blir interessant å se om Hyundai klarer å matche Nissans leveringssituasjon når de entrer markedet med sin elektriske Kona til sommeren.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: