Seat : Stian Paulsen satser hardere - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Stian Paulsen satser hardere
Stian Paulsen har i dag offentliggjort sine planer for årets sesong. Tøffe utfordringen står i kø.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Stian Paulsen er nok den racerfører jeg ser aller mest opp til. Han kan trygt betegnes som Norges mest hardtarbeidende fører, for Stian nøyer seg ikke med å reise Europa rundt for å kjøre fort.

Han driver eget team med to tyske mekanikere og med sin bror som ingeniør / dataekspert. Sammen med sin tyske kjæreste er Stian teamets sjåfør og frakter løpsbilen Europa rundt i en spesialinnredet Mercedes Sprinter med bilhenger.

Skjer det skader under løpene er det Stian selv som retter opp bilen og får på plass nye deler.

Og ikke nok med det – siden han var 18 år gammel har Stian drevet sitt eget firma hvor han kjøper vrak fra forsikringsselskap, som han retter opp og selger. I tillegg importerer han biler fra Tyskland – helst Sprintere som han har spesialisert seg på.

Så er han Norges fremste spesialist på design og lakkering av hjelmer. Her hjelper han både norske og internasjonale utøvere å få frem sin personlige stil.

Vi har fulgt Stian Paulsen i en årrekke, så du finner mye lesestoff på www.bilnorge.no/stianpaulsen.

Egentlig er det utrolig at Stian får tid til å kjøre løp – så mange jern som han har i ilden samtidig. Men det gjør han, og i dag har han presentert sine 2018-planer.

Han skal fortsatt kjøre sin Seat Leon, men i år er den omdøpt til Cupra TCR etter at Seat har skilt ut sine mest sportslige biler under Cupra-navnet

Serien Fredrikstad-gutten skal kjøre heter TCR Europa og går over syv helger med dobbeltløp. Via denne siden kan du følgende løpene live på YouTube. 

Stian gjorde noen innhopp i den verdensomspennende TCR-serien i fjor, men nå er det altså startet en europeisk serie samtidig som den internasjonale serien døpes WTCR og overtar VM-statusen fra WTCC.

– Det er mange av teamene som kjørte full sesong i TCR International i fjor som har valgt å hoppe over til TCR Europe i år, sier Stian til BilNorge.no.

– Det kommer også mange bra team og førere jeg har konkurrert mot tidligere. Totalt blir vi cirka 25 førere som kjører hele mesterskapet, pluss at det vil komme gjesteførere på flere løp. Det blir med andre ord en tøff serie, konstaterer han.

Nå jobber Stian på spreng for å bli ferdig med bilen slik at han rekker første løp som kjøres på Paul Ricard-banen i Frankrike første helgen i juni.

Stian har en meget aktiv kanal på YouTube som du bør sjekke ut og abonnere på: https://www.youtube.com/user/StianPaulsenRacing

Og selvsagt finner du ham på Facebook: https://www.facebook.com/StianPaulsenRacing/

Terminliste TCR Europe

5.-6. mai

Paul Ricard

Frankrike

20.-21. mai

Zandvoort

Nederland

9.-10. juni

Spa Francorchamps

Belgia

7.-8. august

Hungaroring

Ungarn

18.-19. august

Assen

Nederland

22.-23. september

Monza

Italia

20.-21. oktober

Barcelona

Spania

 

Slik ser Stians ombygde Cupra TCR ut i år:

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: