Studentracere i kø - her er Ludvig - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Studentracere i kø - her er Ludvig
I år skal tre norske universiteter delta med sine hjemmebygde racerbiler i Formula Student-løp over hele Europa. I går avduket Agder-studentene sin. Derved kom de først i mål på denne øvelsen, i hvert fall.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Studentene ved Universitetet i Agder er de som kom sist til denne konkurranse-serien. Det var først i fjor høst noen fikk den gode ideen å sette i gang med et slikt prosjekt.

150 stykker sto i kø for å bli med, har prosjektleder Andreas Wæhle tidligere fortalt til BIL.  Det endte med at 65 kompetente entusiaster ble med på laget.

Så har de holdt på da, helt fra scratch – riktignok med hyggelige råd og input fra veteranene i Stavanger og Trondheim – og i går ble resultatet avduket.

Ludvig heter den – oppkalt etter du vet selvfølgelig hvem. (Melding til gruppen som jobber med forretningsdelen av racing-prosjektet: løp ned til Königsegg og be om spons. Christian von Königsegg har alltid snakket veldig høyt om hvordan Ludvig og Flåklypa Grand Prix inspirerte ham til å bli bilbygger).

Men denne bilen har nok ikke så mange finesser som den Ludvig var med på.

Disse bilene bygges nemlig innenfor et meget stramt regelverk, og Agder-studentene har, smart nok, bestemt seg for å holde seg unna hydrogen eller elektrisk eller selvkjørende, og har gått inn for den enkleste oppskriften.

Selv om det nok er der det er mest konkurranse også. Fremdeles.

Dermed har man en forholdsvis grei oppbygging, drevet av en 600 kubikk motorsykkelmotor. Her skal denne kunne gi 69 hk og 45 Nm. Toppfart 120 og 0-100 på 5. Den har ikke vært på badevekten ennå, men de regner med at den vil tippe skalaen på 270 kg.

Agder har også vært tilbakeholdne med hensyn til påmeldinger. Nå kan man velge mellom 4-5 stor arrangementer i løpet av sommeren. Ludvik nøyer seg med Silverstone i år. Det er tross alt der det hele startet. 

Men la det også være helt klart: det å få påmeldingen antatt betyr at du allerede har passert et veldig trangt nåløye.

Heldigvis er konkurransen delt opp i en rekke forskjellige undersektorer, egen øvelse i forretningsplan for eksempel. Dokumentasjon må man være god på. Sikkerhet i depotet. Og så selvfølgelig mange kjøreøvelser der kjøre-egenskaper kan være minst like viktig som fart.

Jeg tror nok det er for mye å regne med at disse førstereisende skal komme hjem med totalseier – men minst én hedersbevisning tror jeg dette gjenget skulle klare. Om ikke annet, så prisen for årets mest entusiastiske debutanter.

Men, jeg er sikker på at hovedsponsor J. B. Ugland Holding, som i stor grad dreier seg om skipsfart – har så lang erfaring i førstereisende at de kanskje har et råd eller to å sende med denne gjengen også.

De trenger all den støtte de kan få.

PS! 
Den utgaven av BIL som er ute nå, har en omfattende oversikt over den norske Formula Student-aktiviteten i år.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: