Nissan Leaf: Leaf i NISMO-versjon - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
33 bilder i galleri
Leaf i NISMO-versjon
Dette høres umiddelbart veldig spennende ut. I Tokyo lanserer nå Nissan sin Leaf i en spennende Nismo-utgave.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

NISMO er jo Nissans motorsport-divisjon, med en rekke stolte både innsatser og modeller bak seg. Når de nå har blåst tryllestøvet sitt over en Leaf, kan vi vel vente oss noe virkelig stas?

Dessverre – de første informasjonene fra den blodferske introduksjonen bekrefter blant annet helt klart at vi snakker ikke om den kommende 60 kWh-versjonen som skal supplere dagens 40.

Det virker i stedet som at denne gangen er NISMO-navnet brukt akkurat som når Mercedes setter på AMG-merket, men nøyer seg med et ratt og et gulvteppe, eller BMW misbruker M-merkevaren og nøyer seg med å stripe opp en bil.

Litt nedtur – NISMO har holdt ganske god standard etter at de lanserte sin første gatemodell, Juke NISMO, i 2013. http://www.bilnorge.no/artikkel.php?aid=41659

Riktignok inneholder den nye modellen blant annet en NISMO Tuning Chip, men den går visst bare på å gi en annen gasspedalfølelse slik at den sikrer «en delikat med sterk akselerasjon».

Siden ikke noe er gjort verken med batteri eller motor, kan vi regne med at bilen ikke akkurat er blitt mer racing.

Det hele koker åpenbart ned til spesielle 18-tommers felger med hi-grip dekk, og en opphengning som skal gi «mer stabile kjøreegenskaper». (Ante ikke at Leaf var ustabil på noen måte).

Det har visst også skjedd ting med den elektriske styringen og med bilens Trace Control (stab-systemet).

(saken fortsetter)

Utvendig finner du noen karosseriendringer («Bedre aero uten at det går ut over strømlinjene»!).

Interiørt har du både små endringer på ratt – rødt senter-merke så du vet hvor du er når du kommer sladdende på tvers ut av Mirabeau-svingen – og girspak, mens det er karbonantydninger på dashbordet og andre NISMO-røde detaljer.

Bilen komme i butikkene den 31. juli, men noe sier meg at dette er først og fremst for Japan.

Samtidig spør jeg meg om hvorfor en spesialmodell allerede nå? Nissan roper seg hese for å fortelle at i første halvår solgte de 18.000 Leaf i Europa (hvorav nesten en tredel fikk norske EK-skilter) – absolutt rekord, og at det fremdeles er 19.000 kunder som ikke har fått sin bestilte bil ennå.

Med andre ord: ikke behov for noen spessial i Europa ennå. Men det er altså noe helt annet hjemme i Japan?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: