Brumlebass på F-Type - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Brumlebass på F-Type
Lister ligger ikke på latsiden. Nå kommer ville versjoner av Jaguars to F-biler: F-Type og F-Pace.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Lister er et velkjent navn for de som fulgte med på motorsport tilbake på 50- og 60-tallet. Selskapet, startet av Brian Lister, fokuserte på å bygge racingbiler av Jaguar-modeller, og navn som Lister Knobbly bør gi noen herlige assosiasjoner for mange.

I de senere år har aktivitetene hos Lister tatt seg opp igjen. Nye Knobbly-modeller ble bygget på gamle chassis (såkalte Continuation-modeller), og solgt for 300.000 pund per stykk, men også mer moderne maskineri finner nå veien ut av Lister-hovedkvarteret i Cambridge.

Nå er det nemlig lyn og torden som gjelder – og i motsetning til hvordan vi oppfatter værfenomenet er det tordenen som kommer først her.

Lister Thunder var nemlig prosjektnavnet til den ville F-Type-utgaven Lister har kokt sammen. Nå som den er klar for produksjon har den dessverre endret navn, men ikke helt uten smell det heller: LFT-666.

Britiske muskler
666 henspiller på antallet hestekrefter fra den fem liter store kompressormatede V8-motoren – i britiske hestekrefter, vel og merke. I våre metriske hestekrefter tilsvarer det 675, så det skorter ikke på kreftene akkurat.

Basen er en Jaguar F-Type SVR, som ikke er noen fløtepus med sine 575 hester – 100 mer bør gjøre kjøttdeig av de stakkars dekkene.

Dreiemomentet på 720 ville vært mye om det var i Newtonmeter, men i pund-fot er det helt hinsides. 976 Newtonmeter tilsvarer det når vi konverterer til brukbare måleenheter!

0-96 km/t (0-60 miles per hour; om du ikke har skjønt det, så er britene er fortsatt i stor grad i bakvendtland når det gjelder måleenheter) er unnagjort på 3,2 sekunder, og toppfarten er 335 kilometer i timen – 208 mph, om du lurte.

LFT-666 skal lages i 99 eksemplarer, og de 99 kommer til å la høre fra seg med et spesiallaget eksosanlegg.

Egen Lister-styling skal sørge for at du ser forskjell også når bilen står i ro.

Monster-SUV
Men Lister stopper ikke med torden – for med torden hører også lyn. Og lynet kommer i form av en SUV!

Nylig lanserte F-Pace SVR er nemlig det perfekte grunnlag for en Lister Lightning. Om denne kommer til å hete det eller for eksempel LFL-666 vet vi ikke enda – men den kommer i hvert fall til å være motorisert med samme modifikasjoner som F-Typen: 666 (britiske) hester og garantert et brutalt soundtrack.

Hva SUV-varianten eventuelt kommer til å koste er usikkert, men Thunder … unnskyld, LFT-666, har en pris på snaut 140.000 pund.

Det er riktignok før du begynner å leke deg med alle de personlige tilpasningene (blant annet 36 forskjellige lakkfarger) Lister tilbyr.

Og før norske avgifter, naturligvis …

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: