Audi : Design og teknologi - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
49 bilder i galleri
Design og teknologi
Her får du en god indikasjon på hvordan Audi e-tron quattro vil se ut, samt hvor effektivt den tar vare på energi som normalt går til spille.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Basert på bildene og datamanipulasjonene vi har vist til nå, har flere av dere kommentert at Audi første elbil ser kjedelig ut, og at den ikke skiller seg nevneverdig ut fra øvrige Audi-modeller.

Les flere detaljer om e-tron quattro her

Og det er nettopp hensikten til Audi, å lage en bil som ser normal ut. For hvorfor skal en elbil nødvendigvis stikke seg ut på designfronten slik Tesla og flere andre elbil- og hybridprodusenter har sørget for?

Her får du ferske datamanipulasjoner som trolig ligger nær opptil designen på produksjonsutgaven, og heller ikke disse byr på noen store overraskelser. Bilen ser rett og slett ut som en alminnelig Audi SUV.

Innendørs skiller den seg ut med tre store skjermer, hvor du finner det meste av informasjon, inklusiv virtuell cockpit som erstatning for konvensjonelle instrumenter.

Som vi har fortalt tidligere er utvendige speilhus erstattet med små videokameraer i markeder der dette er tillatt. På datamanipulasjonene er bilen utstyrt med konvensjonelle speil, mens Pikes Peak-utgavene har kameraer. Vi får se hva norske myndigheter sier.

Nå har de første journalister fått sitte på med Audis ingeniører. Prøvekjøringen skjedde i Colorado Springs, nærmere bestemt i området rundt Pikes Peak der det berømte bakkeløpet kjøres hver sommer

Men i stedet for å kjøre opp Pikes Peak, kjørte Audi-kortesjen den omvendte veien, altså ned bakken. Hensikten var å demonstrere hvor effektivt e-tron tar vare på energien som i vanlige biler går til spille når man ruller ned en bakke eller bremser.

Ifølge Audi gir hver kilometer nedoverbakke én ekstra kilometer rekkevidde.

Fra den 4302 meter høye toppen snirkler veien seg nedover og nedover gjennom 31 kilometer, med en høydeforskjell på hele 1900 meter. I bunnen av bakken er rekkevidden økt med omtrent tilsvarende avstand som den tilbakelagte.

Sjåføren kan velge mellom tre nivåer på regenerering under retardasjon, via hendlene på rattet.

Ved det laveste nivået ruller bilen tilnærmet fritt, uten motstand, mens det på nivå tre nærmest blir unødvendig å bruke bremsepedalen i det hele tatt, annet enn ved full stopp.

Bilen bremser ved denne innstilingen automatisk så snart man slipper gasspedalen. Det tilsvarer effekten flere omtaler som kjøring med én pedal.

Audi oppgir at e-tron quattro har en rekkevidde på rundt 400 kilometer etter den nye WLTP-standarden, de to elmotorene har en samlet effekt på 360 hestekrefter og et dreiemoment på 561 Newtonmeter over hele registeret.

Ved behov kan du løfte dette med en boost-funksjon (som er aktiv i maks åtte sekunder) til 408 hk / 664 Nm. Da sprinter du til hundre på mindre enn seks sekunder.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: