Vanskelig helg for Påverud - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Vanskelig helg for Påverud
Det ble en vanskelig helg for Marcus Påverud og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras i GT4 European Series på Hungaroring. Nå ser han frem mot neste helg.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

I det første løpet på lørdag ble det en 18. plass for duoen i deres Mercedes AMG GT4, men i søndagens løp gikk det helt skeis for Marcus.

Den norske 18-åriingen havnet i kamp med en konkurrent ut på start- og mållangsiden, noe som endte i en krasj i autovernet og brutt løp for 18-åringen fra Lier.

– Dette er en helg jeg helst vil glemme så fort som mulig. Jeg fikk det ikke til å stemme spesielt bra på denne banen og slet med å finne rytmen allerede under kvalifiseringen. Jeg er fornøyd med hvordan jeg klarte å kjøre meg opp i feltet i det første løpet, men krasjen som førte til at jeg måtte bryte løpet på søndag var en maksimalt dårlig avslutning på helgen, sier Marcus Påverud.

Marcus startet det første løpet fra 36. startposisjon etter en dårlig kvalifisering, men klarte å kjøre seg opp 15 plasser før Ivan Pareras overtok og  kunne kjøre bilen i mål på 18.plass.

Søndag startet løpet med regnvær og teamkollega Pareras var helt oppe på en andreplass før banen begynte å tørke opp.

– Da vi gjorde førerbyttet etter 25 minutter var jeg helt sikker på at teamet skulle sette på slicks på bilen, men jeg fikk sjokk da jeg oppdaget at jeg måtte kjøre den siste halvtimen av løpet på regndekk som allerede var utslitte, sier Marcus.

– Mange av konkurrentene kjørte da på slicks, og jeg hadde ingen mulighet til å holde følge med disse og ramlet bakover i feltet. Med ti minutter igjen av løpet ble det en kamp med en konkurrent på vei ut på langsiden. Det endte med et sammenstøt og jeg forsvant av banen og baklengs inn i autovernet. Det ble selvsagt brutt løp og store skader på bilen, sier en skuffet Marcus Påverud.

Den talentfulle 18-åringen er innstilt på å legge helgens hendelser i Ungarn bak seg så fort som mulig, for allerede torsdag er han på plass i Barcelona for å ta fatt på treningen foran 24-timersløpet der. Her skal han kjøre en Lamborghini Huracan Super Trofeo, en bil han aldri tidligere har sittet i.

– Teamet har vist meg stor tillit ved å gi meg en mulighet til å kjøre dette løpet, og jeg får en ekstra test på torsdagen før de offisielle treningene starter på fredag. Barcelona-banen kjenner jeg godt etter tidligere tester og løp, men det blir utrolig spennende å stifte bekjentskap med en Lamborghini, sier Marcus Påverud.

PS!
En annen nordmann kunne entre seierspallen etter dagens løp på Hungaroring. Mads Siljehaug gjorde et nytt innhopp i en KTM X-Bow for sitt team, Reiter Engineering, og sikret seg tredjeplass i dagens løp sammen med teamkollega Gottfried Pilz.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: