Det blir nytt Autopia i Stavager neste år - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
34 bilder i galleri
Det blir nytt Autopia i Stavager neste år
Med drøyt 12.000 besøkende ble helgens Autopia i Stavanger suksessen arrangør Stavanger Forum hadde håpet på. Det betyr etter all sannsynlighet bilshow også neste år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

– Vi er kjempefornøyde. Ambisjonene var høye, og de er innfridd.

Prosjektleder Brita Haugsdal er ustoppelig i sin ros til alle som gjorde Autopia til en fest for 12.161 registrerte besøkende de tre dagene bilshowet varte.

Hun roser alle som stilte med sine private biler og ga showet den varierte dimensjonen er slik utstilling må være for å trekke publikumere, hun takker bilbransjen for at de sluttet massivt opp og hun roser klubbene for deres velvillighet og deltakelse.

Haugsdal legger ikke skjul på at Autopia har hentet viktig inspirasjon fra høstarrangementet Oslo Motor Show i Lillestrøm, men at Stavanger-regionen ikke har noen planer om å ta opp konkurransen med landets største motorshow, heller være et regionalt supplement for å løfte interessen for motor og motorsportkultur.

– Vi har funnet vår måte å gjøre det på. Dette er vårt varemerke, sier hun.

Årets show dekket 12.000 kvadratmeter under tak og 5000 kvadratmeter satt av til utendørs aktiviteter, alt fylt opp med 313 biler, i følge Haugsdal.

For halvannet år siden lot vi oss imponere over en bilutstilling i regi av Sotra sportsklubb

I motsetning til under Oslo Motor Show var bilnyheter et viktig innslag med premiere for blant annet Porsche 911, BMWs 3-serie, Audi Q3, BMW X7, BMW Z4 roadster, Kia e-Soul, Kia ProCeed, Lexus UX og Norgespremiere på Mazda3 og Toyota Supra.

Stavanger har et av landets største bilsamlermiljøer. I dette miljøet, og svært tydelig eksponert på utstillingen, var det mulig å nærskue supersportsbiler som Bugatti Veyron, Ferrari Enzo, Koenigsegg CCR, McLaren P1 og ikke minst et av de to eksemplarene som ruller i Norge av siste generasjon Ford GT.  

Her var det traktorertrekkere, en replika av legendariske Ford GT 40 og i entusiasthallene alt fra gamle Mazda 1200, gamle folkevogner og knøttlille BMW Isetta til en hel rekke med røde Ferrarier fra flere tiår bakover.

Her finner du et lite bildeglimt fra Autopia.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: