Audi S6: Nye drivlinjer i Audis langturbiler - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
75 bilder i galleri
Nye drivlinjer i Audis langturbiler
Når Audi nå lanserer nye utgaver av S6 og S7, har disse for første gang dieselmotor under panseret. Og de har realisert en teknologi vi fikk en smakebit av for flere år siden.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

For å oppnå sportslige egenskaper i kombinasjon med lavest mulig forbruk og utslipp har Audi nå kommet opp med et helt nytt konsept for sine tre populære langdistanse-cruisere, S6 Sedan, S6 Avant og S7 Sportback.

Modellene utrustes med en V6 TDI-motor i kombinasjon med et 48V elektrisk system. Dette åpner muligheten for elektrisk kompressor som gjør bilene meget respons- og akselerasjonsvillige, samtidig som forbruket holdes på et moderat nivå.

En tilsvarende drivlinje er allerede på plass i nye SQ5

De andre spesialitetene som kjennetegner S-modellene er selvsagt med på lasset, som S sportsunderstell med demperkontroll, dynamisks firehjulsdrift og -styring og keramiske bremser. Samt de spesielle designtrekkene som skiller disse modellene fra sine mer moderate søsken.

Et maksimalt dreiemoment på hele 700 Newtonmeter er til stede i området mellom 2500 og 3100 omdreininger. Den treliters V6 TDI-motoren har en effekt på 349 hestekrefter, og en åttetrinns automatkasse overfører kreftene til quattro firehjulsdrift-systemet.

Fordelen med elektrisk kompressor (EPC) er at denne er tilgjengelig ved svært lave turtall, den har en responstid på 250 millisekunder og en maksimal hastighet på 70.000 omdreininger i sekundet.

Den er svært effektiv og gir ekstra respons når det ikke er nok energi i eksosen til å drive den vanlige turboen effektivt. Teknologien eliminerer stadige nedgiringer, holder turtallene lave og reduserer problemet med såkalt «turbo-lag».

Vi prøvde systemet i en RS5 TDI konseptbil allerede for fem år siden, og var imponert over responsen de første hundremeterne under akselerasjon.

V6 TDI med EPC akselererer en S6 sedan til hundre på fem sekunder, mens A6 Avant og A7 trenger en tidel mer. Toppfarten er for alle modeller elektronisk begrenset ved 250 km/t.

Mens den elektriske kompressoren sørger for økte ytelser, sørger det milde hybridsystemet for redusert forbruk. Et 10 Ah Li-Ion batteri under bagasjerommet tar vare på bremseenergi som brukes av kompressoren når gasspedalen ber om kjapp respons.

Oppgitt snittforbruk for en S6 Sedan etter gjeldende målemetode er fra 0,62 liter på mila, tilsvarende et CO2-utslipp på 164 gram per kilometer.

Selv om dieselmotorene har tapt popularitet etter skandalene de senere årene er de fortsatt attraktive i langtur-biler som disse i Europa. Men i andre markeder, som Nord-Amerika, Asia og Midtøsten er det fortsatt bensin som gjelder.

Derfor vil Audi i markeder utenfor Europa tilbys S6 og S7 med 2,9-liters bensinmotor med 450 hk og 600 Nm. Også disse i kombinasjon med elektrisk kompressor og et mildt hybridsystem.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: