Bilutstilling i Oslo - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Bilutstilling i Oslo
I det stadig mer bilfrie Oslo sentrum finner man en spennende bilutstilling disse dagene. På veggene i et galleri som heter Kunstverket.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Terje Risberg er ikke noen undergrunn-hemmelighet. Han er født i 1949 og gikk på Akademiet i Oslo under Ludvig Eikaas og Guttorm Guttormsgaard på 70-tallet.

Det er blitt noen bilder etter det, kan man si.

Og bildene har i stor grad dreid seg om natur. Men ikke natur som i store panoramaer eller fargesterk blomsterprakt. 

Nei, natur som der du tar et element ut av naturen og plasserer det i sentrum.

Et fjell eller en sky eller en båt som ligger på et vann. Og nå har han altså tatt for seg bil.

Stort sett bare en eneste bil på hvert bilde. Bil som ser ut som uhyggelig undervanns-dyr, profilen av en Saab, eller som en skulptur i Nevada-ørkenen – du får selv avgjøre om det er en Mulliner Bentley Continental Coupe, eller en Bristol 404 eller en ganske vanlig, gammel amerikaner. Men her spiller det ingen rolle.

Noen biler svever for seg selv i et stort tomrom, noen flyr gjennom skyene som en gammel Vickers Viper, og på noen få har han blandet inn andre elementer også. Et menneske eller et hus. Eller sågar en bil til.

Vrak hele veien – og alle bildene heter det samme: Automemento – sikkert med assosiasjon til «Memento Mori» – Husk du skal dø – hovedideen hos Plato om at all filosofi egentlig bare skal dreie seg om å dø, og om å være død.

Så her har vi 28 Automemento nummerert fra XXII til LXX. Og til priser fra 7.400 til 28.000 kroner.

Teknikken kaller han polymer etsing, men vi snakker grafikk. Flere tonn trykk i hans egen kobbertrykkpresse. Vi snakker altså ikke bare kunst – hva nå det måtte være, men vi snakker også skikkelig håndverk.

Utstillingen står dessverre bare til 23. juni, og for dere som er i nærheten kan det være greit å vite at den 20. juni kl. 17.30 skal kunstneren ha en samtale med Tommy Olsson i galleriet. 

De som leser Olssons kunstbetraktninger, for eksempel i Klassekampen, vet at da er det umulig å vite hva man blir servert. 

Også bilfolk – regner jeg med – vil ha glede av denne seansen.

Og vil du se mer av arbeidene til Risberg finner du det her 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: