Ny Skoda først til Norge - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ny Skoda først til Norge
Skodas elektriske familie-SUV lanseres neste år, men allerede før verdenspremieren vises bilen på norsk jord. Norske kunder med forhåndsbestilling kan nå bli de første i verden som får se den produksjonsklare bilen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Skoda Norge sier de har opplevd enorm interesse etter at de åpnet for forhåndsbestillinger av merkets første fullelektriske familie-SUV, bygget på VISION iV-konseptet. Forventninger knyttet til pris, størrelse, rekkevidde og hengerfeste har ført til at forhåndsbestillingene har strømmet inn i det norske markedet.

Skoda Norge forventer mer pågang etter at den produksjonsklare bilen er vist, noe som altså skjer for aller første gang i Norge.

Før-premieren skjer på et eksklusivt arrangement 12. januar, hvor bare kunder som har forhåndsbestilt bilen blir invitert. Mandag 2. desember sendes invitasjonen til alle i Norge som har forhåndsbestilt Skodas elektriske familie-SUV. 

– Vi har jobbet mye for å kunne gi kundene våre denne muligheten, fordi vi vet at mange har gledet seg lenge til å se den. Samtidig vet jeg at interessen ikke blir noe mindre av å se den ferdige utgaven på nært hold, sier Thomas Meiner, direktør for Skoda Norge i Harald A. Møller AS.

En eksklusiv visning av bilen før verdenspremieren innebærer strenge sikkerhetskrav fra Skoda-fabrikken.

Det er stilt krav om fullt fotoforbud, og det blir ikke anledning til å ta med mobiltelefoner eller annet kamerautstyr inn i salen hvor bilen står utstilt. Arrangementet finner sted på Gardermoen. Flere detaljer kommer når invitasjonen sendes til alle med forhåndsbestilling mandag 2. desember.

– Den unike muligheten vi har fått til å vise bilen, før resten av verden får se den, kommer med en rekke krav fra fabrikken. Alle som forhåndsbestiller bilen får en invitasjon, og da er det førstemann til mølla. På grunn av restriksjoner knyttet til sikkerheten har vi ikke mulighet til å åpne for alle de tusenvis som står på lista vår, men vi lover at vi skal åpne dørene for så mange som mulig, sier Meiner.

Skodas VISION iV i produksjonsklar utgave skal ifølge importøren levere på alt markedet forventer av en Skoda i dag. God plass, smarte løsninger, mye bil for pengene og et design som skiller seg ut.

Skoda har bekreftet at den produksjonsklare utgaven får mulighet for 4x4 firehjulstrekk og hengerfeste. Konseptutgaven er 4,665 meter lang, 1,926 meter bred og 1,613 meter høy. Med andre ord er det en stor og rommelig elbil som skal vises frem 12. januar.

Les mer om konseptet her

Den elektriske familiebilen skal bygges på Volkswagen-gruppens nye MEB-plattform. Vi loves sportslig design med skarpe linjer og god plass.

I konseptbilen sitter to elektriske motorer med totalt 306 hestekrefter, noe som tegner konturen av dynamiske kjøreopplevelser. I tillegg er det bekreftet at den produksjonsklare utgaven kommer med fem seter og nevnte hengerfeste.

Utlevering av bilene starter i 2020, og interessen for bilen gjenspeiles tydelig på forhåndsbestillingene den norske importen har mottatt.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: