Vårt valg

Publisert Sist oppdatert

Andre generasjon Opel Zafira og nyheten Mazda 5 har en rekke likheter: De er like stillegående, koster like mye og er omtrent like store, raske, tørste og sikre. De er imidlertid langt fra støpt over samme lest, verken utvendig eller innvendig. Mazdas eksteriør er mer elegant, Zafiras interiør virker noe mer kvalitetspreget.

De virkelig store forskjellene finner vi når vi dykker ned i biltypens kjerne; Setearrangement og fleksibilitet. Et viktig argument for bilkjøpere som velger en 7-seter, er at de har muligheten for å kunne ta med seks passasjerer. De har altså fra tid til annen behov for mer enn en vanlig stasjonsvogn, og da er det samtidig meget sannsynlig at de legger stor vekt på at fleksibiliteten i seteløsningene er god. På dette området tar Mazda 5 et solid nakketak på Zafira. Mazda 5 har også en rekke smårom for å gjemme unna ting og tang (i dashbordet, under setene på midtre rad og under bagasjegulvet), mens Zafira her tar sitt monn igjen med den smarte takkonsollen.

Ut fra vår vurdering teller de praktiske og letthåndterlige seteløsningene i Mazda 5 langt mer enn det rommelige lastevolumet i Zafira. Når bilene ellers stiller ganske likt når det gjelder pris, kjøreegenskaper og sikkerhet, er vårt førstevalg denne gang Mazda 5.

LES VIDERE:
- Innledning
- Mazda 5
- Opel Zafira
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS