Coca Cola Norge anskaffer 100 Ampera-e

Coca Cola Norge anskaffer 100 Ampera-e

Coca Cola Norge anskaffer 100 Ampera-e

Coca Cola Norge anskaffer 100 Ampera-e
Administrerende direktør Stein Rømmerud
Coca Cola Norge anskaffer 100 Ampera-e

Coca Cola Norge anskaffer 100 Ampera-e

Coca Cola Norge anskaffer 100 Ampera-e
Administrerende direktør Stein Rømmerud

Coca-Cola med ny elbilflåte

Coca-Cola har greid det tusener av nordmenn har gitt opp – å få tak i Opel Ampera-e. Ikke bare én, men hele hundre stykker.

Publisert Sist oppdatert

Nå skifter Coca-Cola ut 100 fossile firmabiler med elbilen Opel Ampera-e. Dette er en av de største enkeltbestillingene av elektriske personbiler i Norge. Samtidig investeres det i 176 elbil-ladere ved selskapets hovedkontor utenfor Oslo.

Vi stusset da vi sjekket OFV-statistikken etter første uke av august, for plutselig vrimlet det av Opel Ampera-e der.

En nærmere sjekk foretatt av vår søsterpublikasjon BilNytt.no avslørte at et stort parti av den etterspurte Opel-modellen var levert til Coca Cola Norge.

Bilene er solgt av Sulland-gruppen, en forhandlergruppering med opphav i Mjøs-regionen, som i dag er lokalisert over store deler av landet og representerer mange merker.

Konsernsjef Arvid Sulland forteller til BilNytt.no at de opprinnelig leverte et stort tilbud til Coca-Cola, på en rekke forskjellige biler, og at de fikk tilslag på 100 Ampera-e.

Internasjonal avtale
Men om du står på venteliste for en Ampera-e, så er det ingen grunn til å hoppe i taket og juble selv om Coca Cola alene nå har fått 100 nye biler i stallen sin.

– Disse bilene er ikke en del av våre normale allokeringer, men er en del av den globale avtalen Coca-Cola har med GM og som går på titusenvis av biler, forteller PR-sjef i Opel Norge, Stein Pettersen.

Han føyer til at de som nå står sist på bestillingslisten av Ampera-e vil få levert en bil produsert i tredje kvartal neste år.

Pionerer
Initiativet fra Coca Cola Norge medfører at selskapet blir blant de første til å bytte ut store deler av sin fossile firmabilpark med elbiler.

I tillegg gjør økningen i bruk av elbil blant medarbeiderne at selskapet også investerer i 176 ladestasjoner ved hovedkontoret på Lørenskog.

– I vårt selskap er vi det første markedet som legger om firmabilordningen til å gjelde elbiler. Prosjektet vekker stor interesse internasjonalt, forteller Stein Rømmerud, administrerende direktør i Coca-Cola European Partners Norge.

(artikkelen fortsetter)

Gode miljøtiltak er god business
Besparelsene ved omleggingen er positive både for miljøet og for økonomien. Selskapets klimautslipp reduseres med rundt 300 tonn Co2 i året når 100 selgere tar i bruk elbiler.

– Vi gjennomfører denne elbilsatsingen fordi det er riktig for miljøet, og fordi dagens elbilpolitikk gjør det gunstig økonomisk – både for selskapet og for de ansatte. Gjennom vår deltakelse i klimanettverket Norge 203040 ser vi at flere store aktører i næringslivet tenker i samme retning. I tillegg ser vi at medarbeiderne ønsker og forventer at vi tar slike grep, understreker Rømmerud.

Det settes også opp ladepunkter hjemme hos medarbeiderne; det firmabilen bruker av strøm betales av selskapet.

– Fremover vil vi i så stor grad som mulig utelukkende investere i elbiler til resten av selgerne våre, for å redusere utslippene ytterligere, sier Rømmerud.

Håper politikerne tilrettelegger
Nå håper Coca-Cola at politikerne fortsetter å legge til rette med god miljøpolitikk.

– Dette er et godt eksempel på at næringslivet viser vei når politikerne legger til rette med god miljøpolitikk. Vi håper at politikerne gjør det samme på andre områder, slik at det lønner seg å ta miljøvennlige valg, avslutter Rømmerud.

Det er ikke tilfeldig at Coca Cola velger å gå ut med nyheten om elbilsatsingen i dag – det sammenfaller nemlig med lanseringen av Cola Zero i ny innpakning. Heretter skal den pakkes inn i rødt – som «den ekte» Colaen.

Powered by Labrador CMS