Xpeng : Xpeng skal inn i storfamilie - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Xpeng skal inn i storfamilie
Da Zero Emission Mobility startet importen av Xpeng i fjor hadde de planer om å gå sine egne veier med direktesalg og levering «på døra». Nå er importen overtatt av en etablert importør med flere andre merker i porteføljen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

XBI Norge AS overtar med umiddelbar virkning importen av Xpeng på det norske markedet.

Motor Gruppen er majoritetseier i det nye selskapet XBI Norge AS, men har med seg aksjonærene fra Zero Emission Mobility – forrige importør av Xpeng – som minoritetseiere.

Importøravtalen mellom Xpeng og Motor Gruppen ble signert før helgen og setter med det startskuddet for det nye samarbeidet.

– Norge er et foregangsmarked innenfor elektrisk mobilitet og et viktig marked for oss i Xpeng. Vi opplever stødig vekst i Norge og har høye vekstambisjoner og spennende planer foran oss, sier He Xiaopeng, CEO & Grunnlegger av Xpeng.

– Nå etablerer vi oss i Norge, som det første markedet i Europa, med et langsiktig perspektiv. I så måte er avtalen som er signert med XBI Norge AS et viktig og riktig steg for å følge denne planen, legger han til.

Totalt er det ifølge OFV registrert 320 biler av SUV-en Xpeng G3 siden salget startet i 2020.

Om ikke lenge lanseres sedanen Xpeng P7 som er regnet som Xpeng s flaggskipmodell. Det er planen at P7 skal bli å se på norske veier i løpet av fjerde kvartal, som det første markedet i Europa.

– Vi gleder oss til veien videre med XBI Norge AS og til å introdusere flere nye spennende modeller til Norge og Europa i nær fremtid, sier Leon He, Vice President International Business, i Xpeng.

Les også: Det yngler hos Xpeng

– For Motor Gruppen er Xpeng en spennende og innovativ merkevare som vi gleder oss til å kunne representere i Norge. Xpeng er et ungt, foroverlent selskap som har utrettet mye på svært kort tid, sier Magnus Brask Rustad, CEO & President in Motor Gruppen AS.

– Planene de har for både Norge og Europa er ambisiøse, og er en reise vi gjerne vil være med på. Vi har lang og god erfaring i å ta nye og også ukjente merker til Norge og skape gode forhandlerstrukturer rundt disse. Det er også planen for Xpeng, gjennom det nyopprettede XBI Norge.

Motor Gruppen har i alt 21 anlegg i Sør-Norge som alle representerer Motor Gruppens merker. Alt ligger til rette for at disse anleggene nå også kan romme Xpeng-modellene og bli servicepunkt for Xpeng-eiere fremover.

Forhandlerne i kjeden Motor Forum selger i dag Mitsubishi, Renault og Dacia og er i startgropen med det kinesiske luksusmerket Hongqi og nå også Xpeng.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: