Xpeng : Det yngler hos Xpeng - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
14 bilder i galleri
Det yngler hos Xpeng
I Norge har de foreløpig én modell på markedet, SUV-en G3, men de har lovet å snart lansere sedanen P7 også. I Shanghai sto Xpengs tredje modell utstilt, med teknologi du ikke finner i andre serieproduserte biler så vidt vi kjenner til.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Med betegnelse P5 er nykommeren fra Xpeng lillebror til P7 som allerede er i salg i Kina og som Zero Emission Mobility har lovet snart kommer til Norge. «Ved påsketider» sa de opprinnelig, så det drøyer neppe før vi får se den her.

Når er det foreløpig svært begrenset hva produsenten deler av informasjon, men ut fra betegnelsen kan vi anta den er tiltenkt rollen som Model 3-konkurrent. P7 ligger som kjent et sted mellom Model 3 og Model S i format

Nå er jo ikke sedaner det hotteste i Norge, men det fins noen unntak – deriblant Model 3 som det ifølge OFV er registrert 2570 stykker av hittil i år, så det er sikkert plass til en attraktivt priset P5 også.

Den egenskapen Xpeng spesielt fremhever ved P5 er at den er først ute med lidarsensor. P5 har faktisk to slike – en på hver side av fronten.

Ifølge produsenten er disse i stand til å skille mellom fotgjengere, dyr, syklister, scootere og statiske objekter, samt oppdage veiarbeid – ikke bare i åpent lende, men også i tunneler, i stummende mørke og i tåke og regn.

Lidar jobber etter samme prinsipp som radar, men bruker laserlyspulser i stedet for radiobølger for å «scanne» nærområdet.

(saken fortsetter)

De fleste autonome biler kommer til å anvende denne teknologien, men tidligere har lidarsensorer vært for dyre til å brukes i vanlige biler.

Nå er prisene mer akseptable, og blant annet Volvo har uttalt at de skal benytte lidar-teknologi i neste generasjon XC90 som skal på markedet i 2022.

– Hver eneste nye Xpeng modell skal ha banebrytende teknologi om bord, og P5 er vår mest avanserte og teknisk ambisiøse modell så langt, sa Xpeng-sjef He Xiaopeng da han nylig avduket bilen i Shanghai.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: