Kia EV9

Stor familie-SUV

Flere detaljer om Kia EV9

To uker etter at Kia presenterte de første bildene får vi nå flere detaljer om den store, elektriske 7-seteren.

Publisert Sist oppdatert

Bilen er bygget på konsernets dedikerte E-GMP plattform med 800-volt teknologi, hvilket innebærer muligheten for store batteripakker og ekspresslading på et nivå vi ellers må til Porsche for å finne.

I tilfelle EV9 antyder Kia en WLTP-rekkevidde på 541kilometer per opplading, samt at du under optimale forhold kan lade nok til ytterligere 239 km i løpet av et kvarter.

Nivå 3

Bilen er klargjort for Highway Driving Pilot (HDP) som i fremtiden skal tilby autonome egenskaper på nivå 3. Via Kia Connect Store kan du kjøpe tilleggstjenester som du laster ned (OTA) mens bilen står parkert.

Med en grunnflate på cirka ti kvadratmeter strekker EV9 seg 501 cm i lengderetningen, den er 198 cm bred og 175,5 cm høy. Akselavstanden er hele 310 cm, og det gir godt med innvendig plass for opptil syv personer.

To- eller firehjulsdrift

Kia EV9-kunder kan velge mellom bakhjuls- og firehjulsdrift. Standardversjonen med bakhjulsdrift (RWD) har en batterikapasitet på 76,1 kWt, mens RWD Long Range og AWD-utgavene har en batteripakke på hele 99,8 kWt.

Motoren i RWD Long Range yter 150 kW (204 hk) og har et maks dreiemoment på 350 Nm mens standardutgaven har samme dreiemoment og 160 kW (217 hk).

Boost til salgs

Utgaven med firehjulsdrift har en motor på hver aksel og en samlet effekt på 283 kW (385 hk). Her er maks dreiemoment 600 newtonmeter og den skal ta deg fra null til hundre på seks sekunder.

Senere vil det gjennom Kia Connect Store tilbys en boost-pakke som øker momentet til 700 Nm og barberer akstiden med syv tideler.

Kia vil ta imot bestillinger på den nye storbilen fra koreanske kunder i andre kvartal mens utfasingen i andre utvalgte markeder starter i andre halvår – inkludert i Norge.

Kia EV9
Kia EV9
Kia EV9
Kia EV9
Kia EV9
Kia EV9
Kia EV9
Kia EV9
Powered by Labrador CMS