Richard Mille RM UP-01 Ferrari

Verdens slankeste Ferrari

Ferrari vinner ikke så mye for tiden, men de har bokført en rekke rekorder. Ikke minst som verdens eldste Formel 1-team. Richard Mille kan ikke skryte på seg like lang fartstid blant klokke-produsentene, men nå har de hjulpet Ferrari til enda en ny rekord.

Publisert

Jeg aner ikke hvor mange ur-produsenter som har kjøpt seg inn for at noe av Ferrari-myten skal speiles av på dem.

Jeg vet at gamle Enzo kjøpte sine presangklokker hos gullsmed-forretningen til Gerardo Veronesi i Bologna (eksisterer fremdeles) og så fikk han tegnet hesten inn på skiven på fabrikken.

En slik klokke er eksklusiv.

Etter det kan jeg nevne Heuer, Longines, Cartier (uten Cartier-navnet noe sted), Girard-Perregaux, Panerai, Cabestan, Hublot (og Movado i billig-enden) og nå sist Richard Mille – de som kaller seg Racing Engine on the Wrist.

Den avtalen er bare så vidt et år gammel, og den rekorden de har slått en bare tre måneder gammel.

Det var på vårparten italienske Bulgari presenterte et armbåndsfenomen som bare målte 1,80 millimeter i høyden.

Så slår sveitsiske Richard Mille til med en som han har kuttet 0,05 millimeter av. Det høres ut som den type marginer man kan vinne et Formel 1 løp med.

Et armbåndsur med fulle funksjoner som måler 1,75 mm!

Litt mer enn et barberblad.

6000 timer tok det å utvikle dette, som nå skal bygges i 150 eksemplarer. Det gjenspeiles i prisen som må sies å være på Ferrari-nivå - 1,88 millioner dollar per stykk.

Du må selv sørge for å trekke den.

Det skal forresten Ricard Mille ha, at mens snart 140 år gamle Bulgari ikke er kjent for annet enn at junior samler på – av alle ting – Buicker, virker det som om 21 år gamle Richard Mille er skikkelige bil-fans.

Selv har Mille en toppfunksjon i FIA og selskapet hans står bak blant annen noen ganske gode eventer, de sørger for noen overbevisende presentasjoner på steder som Retromobile, de er partnere i baner og løpsarrangementer – de virker faktisk som større entusiaster enn Ferrari.

Dessuten har de klart å holde seg uavhengige i klokke/luksusvare-jungelen.

Jeg har litt sans for dem selv om poenget med 1,75 skjønner jeg ikke. Kanskje fordi jeg ikke skjønner poenget med tidsmaskiner innpå kroppen i det hele tatt.

Powered by Labrador CMS