Andreas Mikkelsen kjører for Citroën i WRC på Sardinia

Citroën Total Abu Dhabi WRT har valgt å knytte til seg Andreas Mikkelsen til Rally Italia Sardinia 8.-11. juni. Sammen med kartleser Anders Jæger skal den norske føreren kjøre for VM-poeng i en Citroën C3 WRC.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ingen hemmelighet at jeg har ønsket meg tilbake til WRC, og jeg er utrolig glad for å ha fått denne sjansen med Citroën Total Abu Dhabi WRT i Rally Italia Sardinia. Citroën har en imponerende historie i rally-VM og det er stort å få lov til å jobbe for dette teamet, sier en veldig glad Andreas Mikkelsen.

Citroën Total Abu Dhabi WRT brukte fjoråret på å utvikle 2017-bilen, og da de i år returnerte som fabrikkteam i FIA World Championship, var Citroëns mål å vinne løp.

Etter å ha vunnet Rally Mexico har målet bare delvis blitt oppnådd. Foran årets sjuende VM-runde har de sett på muligheten for å gjøre noen endringer.

Etter de seks første rundene ser det ut til at Citroën Total Abu Dhabi WRTs resultater har falt litt i forhold til de målene vi satte oss før sesongen.

Samtidig har Andreas Mikkelsen vært på utkikk etter å kjøre en topp WRC-bil. Det er derfor inngått en avtale om at han skal konkurrere i Rally Italia Sardinia i en Citroën C3 WRC.

– I og med at Mikkelsen stiller til start med minimale forberedelser i denne bilen, vil han ikke ha noen bestemt målsetting for løpet. Tempoet vil styres av hvor komfortabel han føler seg med bilen, sier Yves Matton, sjef for Citroën Racing Team, som samtidig takker FIA og Skoda Motorsport for at de godtar endringer på deltakerlisten.

Stéphane Lefebvre overlater plassen til Andreas i dette løpet. Andreas var i utgangspunktet påmeldt for å kjøre for Skoda Motorsport.

27-åringen legger ikke skjul på at det kribler litt ekstra før debuten for Citroën.

– Bilen vant det første grusløpet i år, og det lover godt for de røffe veiene på Sardinia. Jeg stiller til start med minimal erfaring med bilen, men det viktigste er at vi er på plass i en 2017 WRC-bil igjen. Jeg kan nesten ikke vente med å sette meg bak rattet og endelig få testet den, sier han entusiastisk.

Fakta om Andreas Mikkelsen:

Født: 22. juni 1989
Kartleser: Anders Jæger
Første VM Start: Wales Rally GB 2006
Start i VM totalt: 81 (inkl Rally Portugal 2017)
VM podiums: 20
VM seier: 3 (Rally Spania 2015, Rally Polen og Rally Australia 2016)
VM etappe-seire: 72
WRC2 seier: 2 Rallye Monte Carlo 2017, Rally Korsika 2017
IRC Vinner: 2011 og 2012
VM totalt: Bronse 2014, 2015 og 2016

Powered by Labrador CMS