Opel Corsa blir Buick Sail

Det er mulig Sail betyr noe spesielt på kinesisk – det skal bli navnet på en spesiell kinesisk Corsa-utgave, som skal bygges under den locale Buick-logoen i Shanghai.

Publisert

På fabrikken i Shanghai, som Generalen eier sammen med Shanghai Automotive Industry Group vil det derfor ikke bli bygget flere enn ca. 30.000 biler i år, mens kapasiteten er på over 100.000. For å utnytte den, og for å få opp farten på et synkende kinesisk bilsalg skal generalen gjøre akkurat som for eksempel Toyota og Ford og Volkswagen. Utvikle en mindre og billig (rundt 100.000 yuan) bil basert på en av fabrikkens kjente modeller.

Men i motsetning til de andre som til nå bare har snakket om det, er GM der snart allerede. De tar den gamle Corsaen, bygger den om litt, døper den om til Buick Sail. De første før-serie modellene er av linjen allere i desember, og i april er den på markedet.

Siden den skal bygges på de eksisterende linjene i Shanghai er investeringene ganske små, og akkurat her er det ting som tyder på at Generalen har tatt en kjapp en på sine nærmeste kinesiske kollegaer.

Men å kalle en bil Sail???

Av Jon Winding-Sørensen – Bilnorge.no

Powered by Labrador CMS