Polestar legger opp til smidig lading

Like før de starter utlevering av sine første biler forteller Polestar at de har inngått samarbeid med Circle K Norge og Easee.

Publisert Sist oppdatert
Caspar Mariero-Klees fra Easee, Alexander Hørthe i Polestar og Marius Blaker Høgevold i Circle K Norge vil gjøre det enkelt for norske Polestar-kunder.

– Det er viktig for oss i Polestar, og elektrifisering av bilindustrien generelt, at infrastrukturen for lading er enkel og tilgjengelig for alle, og vi gleder oss stort over dette samarbeidet, sier norgessjef for Polestar, Alexander Hørthe.

Tre av ti uten egen lader
Avtalen innebærer at alle Polestar-kunder får tilbud om en rabattert ladestasjon til hjemmebruk. Laderen er designet og produsert av norske Easee, og distribueres, monteres og driftes av Circle K og deres landsdekkende nettverk av installatører.

– Mer enn tre av ti elbileier har ikke lader hjemme, ifølge ferske tall fra Elbilforeningen. Mange lader fremdeles direkte fra stikkontakt, noe som ikke er optimalt. Gjennom avtalen med Polestar tilgjengeliggjør vi effektiv og trygg hjemmelading for flere nordmenn, sier Marius Blaker Høgevold, direktør for privat lading i Circle K.

Han kaller Easee den beste og mest bærekraftige ladestasjonen i dagens marked. Den kommer med 4G-tilkobling, har skandinavisk design, leveres i flere farger og veier kun 1,5 kg.

Ifølge salgsdirektør Caspar Mariero-Klees i Easee vil de tre partene sørge for en sammensatt og sømløs kundereise fra bestilling til installasjon til lading.

– Vi har lenge hatt lyst til å samarbeide med Polestar. De representerer morgendagens bilindustri, med skyhøyt fokus på bærekraftig sourcing og produksjon, minimalistisk, men luksuriøst design og ikke minst en sømløs kundereise. Vi er begge skandinaviske teknologibedrifter som ønsker å gjøre verden til et bedre sted ved å skape og innovere i stedet for å gjøre som alle andre, sier Mariero-Klees.

Allerede før avtalen med Polestar har Circle K vært en sentral salgskanal for Easee. Stasjonskjeden har mer enn 400 installatørbedrifter over hele landet som bistår med montering av hjemmeladerne.

– I tillegg står Circle K for support og drift av laderne de leverer, og kunden kan også styre ladingen gjennom apper fra Circle K og Easee. På den måten kan Easee konsentrere oss om det vi kan best, nemlig å utvikle produkter og tjenester for fremtidens strømnett, sier Mariero-Klees.

Easee ble etablert i 2018 av tre gründere med en visjon om å forme fremtidens strømnett. Den første laderen ble levert i februar 2019, og selskapet oppnådde en omsetning på 95 millioner kroner samme år.

Så langt i 2020 har de omsatt for 134 millioner kroner. Selskapet har 30 ansatte i 4 land.

Powered by Labrador CMS