Cadillac ATS
Foto: Carparazzi©
Cadillac ATS
Foto: Carparazzi©
Cadillac ATS
Foto: Carparazzi©
Cadillac ATS
Foto: Carparazzi©
Cadillac ATS
Foto: Carparazzi©
Cadillac ATS
Foto: Carparazzi©

Cadillacs kompakte håp

Cadillac har røpet at de har en kompakt modell under utvikling. Nå har vi sikret oss ferske spionbilder av bilen.

Publisert Sist oppdatert

Selv om det amerikanske luksusmerket viste en gedigen cabriolet i Frankfurt nylig, har de også mer folkelige modeller i pipelinen. Bilen med kodenavn ATS skal på markedet i 2013, og da er det på høy tid med tester i hverdagslige omgivelser.

SE: Cadillacs luksuscab

Cadillac har sagt at bilen blir en lillebror til deres populære CTS, og basert på disse bildene ser det ut til å være en bra beskrivelse. Legg spesielt merke til den coupé-aktige bakstussen.

CTS leveres i tre forskjellige karosseriformer, som sedan, coupé og stasjonsvogn. Dessuten leveres den med alt fra moderate V6-motorer til kompressormatede V8’ere.

LES OGSÅ: 3-dørs kruttønne

ATS kommer først som sedan, men dersom denne oppnår ønsket suksess er det ikke umulig at andre varianter vil følge.

Motorutvalget vil trolig starte med en firesylindret turbomotor, mens de som setter større krav til ytelser kan få tilbud om en 3,0- eller en 3,6-liters V6.

LES OM: Cadillacs grønne alibi

GM har også utpekt BMW 3-serie som erkerival, og dermed legger de lista høyt med hensyn til kjøreegenskaper. Produksjonen av ATS sedan er planlagt å starte sommeren 2012, mens en coupé følger et år senere, om de da ikke velger å prioritere en stasjonsvogn først.

Det skal bli interessant å se om dette er modellen som kan sette Cadillac på Europakartet. Deres siste forsøk på en bil i denne klassen var BLS, en Saab 9-3 i Cadillac-innpakning som ikke ble noen direkte storselger. ATS ser utvilsomt mer riktig ut.

Powered by Labrador CMS