Grønt lys for F-Jag

Jaguar har i dag offentliggjort at deres F-Type skal produseres. Den nye, lille roadsteren blir dermed femte modell i rekken til den britiske produsenten.

Publisert

3 års ventetid
Men det vil ta en god stund før den nye roadsteren blir tilgjengelig for deg og meg. Om lag tre år, regner Reitzle med. Det skyldes at Jaguar har stor interesse for sine nye biler for tiden. Selv om F-Type er en helt ny og moderne sportsbil bærer den preg av merkets tidligere roadstere, XK 120 og E-Type.

F-Type er den tredje nye modellen fra Jaguar i løpet av kort tid. Det startet med S-Type i 1999, nylig introduserte de sin minste X-Type (Klikk her for å lese) som skal selges fra sommeren, og nå er det altså F’en som går til produksjonsavdelingen. Men direktør Jonathan Browning lover flere nyheter. ”I løpet av de neste 3 år vil Jaguar lansere 15 nye eller modifiserte produkter og motorer, lover han. ”Og det i tillegg til F-Type. For en produsent som for bare tre år siden hadde en line-up på to modeller, representerer dette en kolossal investering i design, engineering og produksjon.

40 år siden E-Type
Beslutningen om å sette F-Type i produksjon sammenfaller med den legendariske E-Type’s 40-årsjubileum. Den ble første gang vist frem på Geneve-utstillingen i mars 1961. Håpet er at F-Type, pakket inn i et funksjonelt og moderne design, skal skape like mye oppmerksomhet som legendariske E-Type.

Jaguar har selvsagt ikke alle detaljer om F-Type klare, men regn med at den motormessig vil få alternativer fra 240 hester og oppover, men det får bli en annen historie når den Ford-eide produsenten gir oss flere detaljer.

Bilde: F-Type forfra
Bilde: F-Type bakfra
Bilde: F-Type fra siden
Bilde: F-Type interiør
Bilde: Stilstudie av F- og E-Type
Bilde: E-Type fra siden
Bilde: E-Type forfra
Bilde: XK 120 forfra
Bilde: XK 120 fra siden

Av Terje Ringen – bilnorge.no

Powered by Labrador CMS