Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric

Ny Hyundai Kona

Prisene er klare, åpner for bestilling

Med startpris på 340.000 kroner åpner Hyundai i dag for bestilling av nye Kona Electric som er større og bedre utstyrt enn forgjengeren.

Publisert

Kona var blant de aller første «folkelige» elbilene med lang rekkevidde og plass nok til hele familien. Det har også gitt solid uttelling – siden lanseringen i 2018 er det ifølge importøren registrert over 20.000 eksemplarer på norske skilter. Da har de tatt med 4600 bruktimporterte i regnestykket – mange av disse ble hentet nesten nye av importøren selv.

– Med helt nye Kona Electric viderefører vi det kundene virkelig har verdsatt ved forrige generasjon, men i en helt ny innpakning og med massevis av ny teknologi og utstyr. I tillegg har nyheten vokst tilnærmet en hel klasse, og den er nå klar for å ta opp kampen også blant familiebilene, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

– Det oppleves egentlig som rett bil til rett tid, all den tid den byr på de egenskapene norske kunder ser etter. En romslig og praktisk SUV med kompakte ytre mål, som både har veldig lang rekkevidde og byr på avansert teknologi og omfattende utstyrspakker til en fornuftig pris.

Ny design og teknologi

Med nytt, dynamisk design og oppskalerte dimensjoner har bilen fått fornyet og forsterket karakter. Den byr ifølge Knudsen på en rekke nye teknologier og komfortfunksjoner som gir en trygg, tilkoblet og behagelig kjøreopplevelse.

Blant de mange oppgraderingene finner man to store 12,3-tommers skjermer, digital nøkkel for smarttelefoner, full OTA-støtte og det nye brukergrensesnittet Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

Importøren lover dessuten klasseledende elektrisk rekkevidde, med kombinert WLTP på inntil 514 kilometer.

Bilen får en rekke smarte funksjoner og egenskaper, som frunk, V2L både innvendig og utvendig, avansert head-up display, enpedalskjøring, smart regenerering, e-Active lyddesign og en egen Eco-interiørpakke (utstyrsnivå Exclusive).

Helt nye Kona Electric har også en rekke smarte og avanserte kjøreassistentsystemer med Hyundai SmartSense. Dette inkluderer nivå 2-autonomi gjennom HDA 2, kollisjonsunngåelse (FCA), blindsonemonitor (BVM) og førerstatusovervåkning (DSM).

Bilen kan også fås med smart fjernstyrt parkeringsassistent (RSPA), som lar sjåføren fjernstyre bilen inn og ut av parkeringsluker kun ved å trykke på nøkkelen.

Sammenlignet med forgjengeren har det nye modellen vokst kraftig. Lengden er økt med over 150 mm til 4.355 mm, mens akselavstanden er økt med 60 mm til 2.660 mm. Den nye modellen er 1.825 mm bred, og høyden har økt med 20 mm til 1.575 mm.

Fra 340.000 kroner

Nye Kona Electric skal i Norge tilbys i tre utstyrsvarianter; Advanced, Exclusive og Premium. Startprisen er 340.000 kroner (eks. veil. levering) forutsatt at du greier deg med minste batteripakke og oppgitt rekkevidde på inntil 377 kilometer.

Advanced har det importøren definerer som en omfattende utstyrspakke inkludert svært mye teknologi som standard.

Her inngår blant annet LED-lys, 12,3-tommers tilkoblet infotainment og 12,3-tommers digitalt instrumentpanel, en rekke SmartSense-systemer, V2L, oppvarmet ladeluke, akustisk frontrute og nyheten In Cabin Camera som følger med på sjåførens ansikt for å oppdage tretthet, og mye mer.

Exclusive byr i tillegg på elementer som Eco-interiør med miljøvennlige delskinn/Alcantara-seter, smart elektrisk bakluke, oppgraderte LED-lys, trådløs mobillader og oppvarmede bakseter, for å nevne noe.

Premium er det mest påkostede alternativet, som byr på mer eller mindre alt tilgjengelig utstyr som standard. Dette inkluderer blant annet ventilerte skinnseter, Digital Key 2.0, avansert Head-up Display, kraftig Bose lydanlegg og de mest avanserte SmartSense-systemene.

Veiledende priser, helt nye Kona Electric:

– Vi er veldig glade for å endelig kunne starte salget av helt nye KONA Electric. Her får norske kunder en komplett pakke til konkurransedyktig pris, uansett utgave, sier Knudsen.

– Den unike kombinasjonen av plass, teknologi og rekkevidde i et stilig og funksjonelt design gjør at denne bilen virkelig skiller seg ut.

Bygget på erfaring

Hyundai har vært i front innen utvikling av elbiler i en årrekke, og erfaring fra tidligere modeller er benyttet i utviklingen av den nye modellen.

Forvarming av batteripakken før hurtiglading sørger for jevne ladehastigheter i kaldt vær, samtidig som en oppvarmet ladeluke gjør at man trygt kan åpne luken, selv i temperaturer på 30 minusgrader.

Helt nye Kona leveres med full støtte for OTA-oppdateringer (Over-the-Air). Dermed er bilen alltid oppdatert med siste programvare. Den kan også fås med Digital Key 2.0, som betyr at man kan benytte en kompatibel smarttelefon eller smartklokke med NFC som nøkkel. Det gjør bildeling enkelt.

Salget av helt nye Kona Electric starter i dag, 7. august 2023, hos alle Hyundais norske forhandlere. De første bilene er ventet til landet allerede i månedsskiftet september/oktober.

Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric
Powered by Labrador CMS