Volkswagen ID.3 facelift

Nå er den bestillingsklar

Volkswagen har oppdatert ID.3

Volkswagen lanserer nå en oppdatert versjon av sin kompakte elbil. Bilen har fått fornyet design, bedre interiørkvalitet og nye funksjoner som gjør den mer fremtidsrettet.

Publisert

ID.3 var den første Volkswagen-modellen bygget på den dedikerte elbilplattformen MEB. På tross av tekniske utfordringer og barnesykdommer i startfasen, ble den raskt en populær modell i den norske markedet som skriker etter elbiler.

Siden introduksjonen i 2019 er ID.3 solgt i mer enn 14.000 eksemplarer her til lands. Nå får bilen en rekke oppdateringer.

– Nye ID.3 får et enda mer distinkt design, forbedret interiørkvalitet, og ikke minst får den flere innovative og fremtidsrettede løsninger, sier Thomas Meiner, direktør for Volkswagen personbil i Harald A. Møller AS.

– ID.3 er en viktig modell for oss, og norske bilkjøpere setter pris på en romslig, kompakt bil til en konkurransedyktig pris. Ny front gjør at den ser enda mer sportslig ut, og så er det jevnt over flere forbedringer i en modell som allerede har sterk appell i markedet vårt, sier Meiner.

To batteripakker

Kunder som kjøper nye ID.3 vil kunne velge mellom to ulike batteripakker, Pro 58kWt og Pro S 77 kWt.

WLTP-rekkeviddene for nye ID.3 foreligger ikke enda, men det er ventet noe lenger rekkevidde enn på dagens modell.

Mer sportslig

Volkswagen ID.3

Nye ID.3 skal fremstå som mer sportslig enn sin forgjenger. De største endringene på eksteriøret vil man se i fronten, der den har fått en ny støtfanger med sporty luftinntak på ytterkantene som skal bidra til økt rekkevidde.

Volkswagen har dessuten fjernet den skjemmende svarte forhøyningen øverst på. Sammen med innfelte deler på sidene av panserets øverste del, får man et inntrykk av en visuell forlengelse av bilen.

Større skjerm

Nye ID.3 har fått en større infotainment-skjerm som standard. Herfra styres de fleste funksjoner.

Andregenerasjon av ID.3 kommer med den nyeste versjonen av ID.Software, og bilen er klargjort for å motta «over the air»-oppdateringer (OTA), slik man kjenner fra de andre ID.-modellene. Det innebærer at bilen kontinuerlig holder seg oppdatert med nye funksjoner.

– OTA-oppdateringene gjør at bilen holder seg aktuell og fornyet, og de bidrar til at også eksisterende kunder får tilgang til nye og oppdaterte funksjoner. Man kan altså legge seg om kvelden, og stå opp til en oppdatert og fornyet bil med nye funksjoner. Dette kan forlenge levetiden til bilene våre, og bidra til et mer bærekraftig bilhold, forteller Meiner.

Tilleggstjenester etter behov

Volkswagen ID.3

Modellen er også tilrettelagt for «Functions on demand»-tjenester. Dette er abonnementstjenester der bileier kan kjøpe ekstra funksjoner for en kortere eller lengre tidshorisont.

ID.3 tilbyr også AR head up-display, dynamiske LED-Matrix hovedlykter, parkeringsassistent med minnefunksjon og ryggekamera.

Også bak har bilen fått oppgraderinger. Her har Volkswagens designere latt baklysene strekke seg innover mot VW-logoen, tilsvarende løsningen man kjenner fra ID.4- og ID.5.

Bærekraftige materialer

Beveger man seg inn i bilen har Volkswagen gjort flere løft på materialbruken. Blant annet er nedre del av dashbordet kledd i mykere materiale. På innsiden av fører- og passasjerdørene har Volkswagen brukt mykere og mer tidsriktige materialer, som øker kvalitetsinntrykket.

Volkswagen fortsetter arbeidet med å styrke andelen bærekraftige og miljøvennlige materialer og produkter i bilene. Interiøret i den nye modellen er helt fritt for animalske produkter. Blant annet er rattet kledd i et slitesterkt materiale helt fritt for dyreskinn.

I dørlister og setetrekk er det benyttet mikrofibermaterial basert på plastavfall. Her er andelen hele 71 prosent resirkulert råmateriale fra plastavfall.

Kunder som kjøper nye ID.3 kan velge mellom hele syv ulike farger. Den nye fargen Dark Olivine Green fremheves som særlig eksklusiv, der fargen endrer nyanser etter lyset.

Nye ID.3 kommer med svart tak som kontrast til bilens øvrige lakkfarge.

Klimanøytral

Volkswagen har lenge jobbet med å redusere utslipp fra bilproduksjonen, og flere av deres fabrikker forsynes nå av grønn energi. Der man ikke har klart å kutte ut alle utslipp, kompenseres dette gjennom deltakelse og støtte til ulike klimaprosjekter. ID.3 kan dermed overleveres som en klimanøytral bil til kunder.

Volkswagen åpnet for få uker siden salget av nye ID.3 med fire ferdigspesifiserte varianter av modellen. Sjekk priser og data i vår nybilbase. Disse vil fortsatt være tilgengelig for kunder, til gjeldende priser.

Resterende priser på nye ID.3, der kunder selv kan skreddersy sin egen bil, vil være tilgjengelige i april.

Snart hel-eleketrisk

Fra og med 2024 er det helt slutt på at Volkswagen tilbyr nye bensin- eller dieselbiler til personbilkunder i Norge. Fra 1. januar blir Volkswagen personbil i Norge et helelektrisk bilmerke.

I dag består Volkswagens ID.-familie av ID. 3, ID. 4, ID. 5, ID.Buzz Pro og varebilen ID.Buzz Cargo.

Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Powered by Labrador CMS