VW D2 Concept
VW D2 Concept
VW D2 Concept
VW D2 Concept
VW D2 Concept
VW D2 Concept
VW D2 Concept
VW D2 Concept
Original Phaeton
Original Phaeton
Original Phaeton
Original Phaeton
Original Phaeton og D2 Concept

Erstatningen som aldri kom

20 år etter lanseringen av Phaeton viser Volkswagen frem en hemmelig etterfølger som aldri ble realisert.

Publisert

Phaeton var prestisjeprosjektet til den tidligere VW-sjefen Ferdinand Piëch og ble bygget ved et like prestisjetungt anlegg i Dresden – den såkalte «Glassfabrikken».

For å si det forsiktig ble den aldri noen suksess, Volkswagen oppgir ikke noe totalvolum så vi kan regne med at det ikke er noe å skryte av.

I Norge er det solgt 9 av dem gjennom offisielle kanaler i tillegg til at det er bruktimportert 19. I USA, et av de viktigste markedene for en modell som denne, endte salget ifølge MotorAuthority på 3350 eksemplarer.

Da produksjonen stoppet i 2016 oppga Volkswagen satsningen på elbiler som hovedargument, og fabrikken i Dresden bygger i dag ID-modeller. Vi ser ikke bort fra at dieselskandalen også hadde en viss innflytelse på avgjørelsen.

Men nå forteller Volkswagen at de hadde en ny generasjon Phaeton med kodenavn D2 klar i kulissene. Den er basert på MLB-plattformen med motor på langs som brukes i de fleste Audi-modeller fra A4 og oppover med forhjulsdrift som standard og quattro som opsjon.

MLB-plattformen benyttes også i Touareg, og dette kommer godt til uttrykk i Phaeton D2-interiøret. Bilen VW nå slipper bilder av var vinner av en intern designkonkurranse der tre andre alternativer ble vraket.

Den originale Phaeton ble bygget på D1-plattformen som den delte med blant annet Bentleys Flying Spur og Continental GT. Et annet fellestrekk mellom disse var W12-motoren som også for lengst har kjørt til de evige jaktmarker.

Powered by Labrador CMS