Kremen av klassikerne på Classic Car Show - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
30 bilder i galleri
Kremen av klassikerne på Classic Car Show
Det begynte med entusiastsamlinger på en parkeringsplass og fortsatte med to suksessfulle show i Trondheim. Denne helgen samler Bjarne Reistad og Hans Hallbaum innpå 350 kjøretøyer til tidenes Classic Car Show i Exporama på Hellerudsletta nord for Oslo.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Det var Bjarne Reistad (52) som etter mange år i motorveteranmiljøet fikk ideen til å løfte alle de flotte bilene som møtte opp på Cars & Coffee-treffene til neste nivå: Å lage en utstilling.

Reistad ble advart, flere hadde prøvd før dem og ikke fått det til, men han nevnte det likevel for Hans Hallbauer (43), som umiddelbart trakk av: – Ja, det gjør vi. Nå. Med en gang. Og vi gjør det stort.

FØRSTE I 2015
Hans var altså driveren som måtte til for at de to kunne våge å gå løs på det som i 2015 i Trondheim til da skulle bli et av de største og flotteste Classic Car Show i Norden med rundt 200 kjøretøy og 7500 entusiaster på plass. Derfra kunne det bare vokse.

Og det gjorde det. Allerede året etter var det klart for nytt show, større og flottere enn det første. Antall kjøretøy økte til 270 og det var 10.000 innenfor portene den korte helgen showet varte.

20.000?
– Ikke rart vi begynte å se mot Østlandet og Oslo som minst har seks ganger så stort publikum å øse av som Trondheim. Vi håper på rekordmange besøkende.

Hans Hallbauer begynner å bli ivrig nå.

– Interessen er ikke bare stor, den er kjempestor. Vi møter vanvittig velvilje hos dem som skal være med. Vi skal arrangere tidenes historiske bilutstilling, den største innendørs messe i Norden med fokus på klassiske kjøretøy. Vår oppgave har vært å organisere velviljen, og nesten ingen takker nei når de blir spurt om å delta, så dette må du ikke gå glipp av.

MED FLOSSHATT
Det er stil som gjelder når Bjarne Reistad og Hans Hallbauer er på arenaen. Gjennomført hele veien. Classic Car Show fylles ikke med glorete biler med rosa felger. Hallene er nå dekket  med mørke grå og røde tepper, grå under bilene for at de skal stå på fargenøytral grunn, og rødt der publikum ferdes.

– Flosshatt og smoking er vårt varemerke. Vi byr på oss selv, alle skal lett få øye på oss for vi er jo der med vår personlighet nettopp for å fronte bilentusiasmen.

– Vi legger penger i gjennomføringen av to grunner: Stilen og helheten. Samtidig blir det mindre å tenke på for dem som stiller ut, enten det er enkeltpersoner med en bil, klubber eller profesjonelle utstillere, sier Reistad.

SUPPLEMENT

– Naturligvis står det mange flotte kjøretøy i millionklassen på Hellerudsletta og biler som det bare er ett eneste eksemplar igjen av, men folkebilene er viktigere. Legger vi ut en dyr og spesiell bil får vi 30 likes, legger vi ut en klassisk youngtimer renner det på 300 likes med en gang, sier Reistad.

Nå er Hallbauer enda kjappere: – Det må ikke bli for mye snobb. Skal vi trekke mange, må vi ha bilene som folk vokste opp med. Folk vil se igjen den første bilen de knullet i!

NYTES, IKKE SELGES
– Verdi er ikke relevant i denne sammenheng. Kjøretøyene skal nytes, ikke selges, understrekker Reistad.

– Tre år med Classic Car show har vist hvilken enorm tilgang det er på kjøretøyer. Vi har ingen oversikt, men erkjenner at det er mange flere enn vi tror. Interessen er ikke bare stor, men den er også økende, mener Bjarne Reistad, men legger til at det ikke bare gjelder i Norge, men egentlig over store deler av verden.

– Se bare hvor stor Retromobile i Paris er blitt, bare for å ta et eksempel, sier Reistad.

Å ha kjøretøy som hobby behøver slett ikke å koste mange penger. Jo mer ferdigheter, dess lavere kan inngangsbeløpet være.

– Du må ikke glemme å spørre Bjarne om hvor mange biler han har eid,  skyter Hans inn?

– ???

– Det er lenge siden jeg passerte 1000. Klassisk bil startet jeg med i 1982, ler Bjarne Reistad.

Fakta

* Arrangeres i Exporamas lokaler på Hellerudsletta nord for Oslo kommende helg.
* Classic Car Show eies av Bjarne Reistad og Hans Hallbauer gjennom H.R.Events AS.
* Første Show i Trondheim i 2015 samlet 200 kjøretøy og 7500 publikummere.
* i 2016 vokste showet til 270 kjøretøy og 10.000 besøkende.
* Målet i Oslo er å samle nær 350 historiske kjøretøy på 15.000 kvadratmeter. 
 

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: