Kia : Kia Stinger på snarvisitt til Norge - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Kia Stinger på snarvisitt til Norge
Det blir ingen passering i stillhet. Kias motorsterke og påkostede Stinger kommer til Norge. Riktignok dukker bilen først opp sent i høst, men under lanseringsfesten for Kia Picanto på Verdens Ende på Tjøme fikk forhandlere og turgåere en forsmak på hva som er i vente.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Kia Stinger har vært voktet med største hemmelighet og ankom Vestfolds fylkeshovedstad direkte fra Kias hovedkvarter i Frankfurt i lukket bil. 

Men ikke for at de 130 forhandlerne som er samlet i Tønsberg skulle få et glimt av den der.

Nei, ved å skysse forhandlerne sjøveien til Verdens Ende via Færder fyr, var det tid nok til i hemmelighet å frakte Stinger til Tjømes ytterpunkt. Ikke rart at applausen var stor da de noe forblåste forhandlerne steg i land til kveldens høydepunkt.

Stinger er både stor og påkostet. En Gran Turismo for de store anledninger og lange reiser.

Den låner plattform fra moderselskapets Genesis, er 4,83 meter lang, 1,87 meter bred og 1,40 meter høy.

For virkelig å understreke kjøreopplevelsen er bilen i utgangspunktet bakhjulsdrevet (alternativt firehjulsdrevet) slik som de fleste andre store premiumbiler Kia ser som konkurrenter til Stinger.

– Alle Stinger blir automatgiret med åtte trinn, men vi har ikke bestemt oss for hvilke motorvarianter som er aktuelle for Norge. Pris er også altfor tidlig å si noe om, sier Mette Simonsen Sauge, informasjonsansvarlig i Kia Norge.

Stinger var Kias fluepapir på bilmessen i Detroit i januar med Europa-premiere i Genève et par måneder seinere.

Fordi Europa har tyngre fokus på CO2-utslipp enn eksempelvis USA tror Kia at den nyutviklede dieselmotoren på 2,2 liter med 200 hk effekt og 440 Nm i moment samt 2,0 bensinmotoren med 255 hestekrefter og 353 Nm i moment  blir viktigst i Stinger her.

For dem som vil ha mer blir alternativet en 3,3 liters twin-turbo V6. Effekt 370 hk og 510 Nm i moment. Sistnevnte tar deg til 100 km/t på 5,1 sekunder og marsjerer mot Italia i inntil 270 km/t.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: