Ford : Ford med nytt sheriff-segment - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Ford med nytt sheriff-segment
Det var vel på tide at amerikansk politi også skulle få glede av USAs mest populære biltype – trucken. Nå har Ford fått sin F-150 godkjent som utrykningsbil – Responder heter den.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det settes spesielle krav til utrykningsbiler. Ikke minst fart og kjøreegenskaper.

Ford i USA har fire utrykningsbiler i sin katalog nå, og får snart sin femte.

«Det krevde faktisk ikke så mye å bygge den opp slik at den kunne godkjennes», forteller Stephen Tyler, han er Fords Police Brand Marketing Manager.

Utgangspunktet var en F-150 FX4 med nesten 370 cm akselavstand. Konvensjonell stålramme, mens hytta er militære spesifikasjoner SuperCrew bygget av ekstra sterke lettmetall-legeringer. 

Skikkelige seter og arbeidsutstyr foran, bak er setene trukket i vinyl, med vinyl gulv – den avdelingen skal være lett å rengjøre.

Det er forresten lagt på en 240 A generator som skal sikre forsyningen for alle de ekstra politi-relevante kommunikasjonssystemene.

I maskinavdelingen finner vi en 3,5-liters EcoBoost på 375 hk og 640 Nm koblet til en ti-trinns SelectShift. Firhjulsdrift, selvfølgelig, det er jo det som er hele vitsen.

De nye kravene har også medført andre endringer, speedometeret er for eksempel spesielt kalibrert. Bremsene har fått politispesifikasjoner – det betyr nye kalipere og nytt materiale i bremseklossene.

Nytt stabstag skal bedre både bremsing og kjøreegenskaper og 18-tommerne har skikkelig terrengdekk – for denne bilen regner nok Ford med vil bli brukt til grensekontroll, og i områder som administreres av Department of Natural Resources.

Da hjelper det kanskje også at den i tillegg til utrykning kan håndtere en tilhengerlast på godt over tre tonn.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: