Min motor er lovligere enn din - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Min motor er lovligere enn din
I vår omfattende serie om hvordan gjøre en lovlig dieselmotor lovligere, er vi i dag kommet til Volkswagen. De plusser på med 650.000 nye motorer.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

La oss holde tunga rett i munnen.

Etter Volkswagen-gruppens Dieselgate er vel ingen dieselmotorutstyrt bilprodusent tatt med buksene nede.

I hvert fall ikke skikkelig nede.

Motorene er (stort sett) innenfor lovens grenser, selv om lovens grenser er ganske løse, og noen motorløsninger er ganske fikse.

Men presset har vært der. Fra myndigheter og fra publikum. Dieselmotoren er i ferd med å ta livet av seg selv, først og fremst på grunn av dumme og / eller tafatte produsenter.

I forrige uke ble presset såpass sterkt at Daimler bestemte seg for å være flinkeste gutten i klassen og sa at de skulle bygge om tre millioner LOVLIGE dieselmotorer for at de skulle bli enda lovligere.

Så kom Audi med beskjedne 850.000 motorer. Og disse motorene var jo allerede så rene at de tilfredsstilte alle lovbestemte renhetskrav – men nå skulle Audi sørge for enda bedre luftkvalitet for oss.

Så ble vi distrahert en stund av en liten bagatell som Spiegels historie om at tysk bilindustri konkurrerer så hardt om å lage det beste produktet, at de møtes til faste Stammtisch for å avgjøre hvem av dem som skal være mest konkurransedyktig neste gang.

(«Vorsprung duch Technik», eller «Das Beste oder Nichts» begynner plutselig å låte litt hult).

Men neste kapittel var at BMW, i likhet med alle de andre, presiserte at deres motorer var fullstendig innenfor alle utslippsgrenser. Men, i motsetning til de andre, hadde de ikke tenkt å gjøre noe med det. 

I hvert fall ikke før «Diesel-toppmøtet» mellom myndigheter, forbrukere, og produsenter i begynnelsen av neste uke.

Og dermed regnet vi med ro et par dager.

Det kan du tro. I dag, forteller Automobilwoche, har VW-sjefen, Matthias Müller, hatt et forhåndsmøte med Tysklands miljøvernminister, Barbara Hendricks.

Det kom selvfølgelig noe ut av det også. «Våre motorer er helt rene, men nå skal vi etterutruste dem, i hvert fall 1,5 millioner til, slik at de blir enda renere.»

Vi går fort litt surr i tall her, men her er nok Audi-motorene inkludert, slik at vi snakker om 650.000 i denne runden. Til det kan du forresten kan også legge til 2,5 millioner motorer fra tidligere.

Det er vel ingen som tror at en VW-Dieselbil kjøreforbud-trussel fra Brussels kan ha noe som helst med dette å gjøre?

Det hele begynner å bli lettere patetisk.

På grensen til komisk.  

Hvis det ikke hadde vært for det at dårlig luft faktisk tar livet av folk. Og at kunder ikke får anledning til å ha peiling på hva det er de egentlig kjøper.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: