Audi : Mer elektrisk selvkjør fra Audi - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Mer elektrisk selvkjør fra Audi
FRANKFURT: Audi er nå så hektet på selvkjørende biler at de hadde tatt med seg to til Frankfurt-utstillingen. Her har du Elaine.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Du har sannsynligvis allerede lest om Audi Aicon, det digre og selvkjørende glasshuset helt uten pedaler og ratt. En bil som sannsynligvis befinner seg såpass langt inn i framtiden at det er vanskelig å tenke seg når den kan virkeliggjøres.

Audi Elaine, derimot, befinner seg innenfor en langt mer realistisk tidshorisont fordi den er basert på e-tron Sportback, Shanghai-konseptet fra i vår.

Kort om bilen: Tre elmotorer, en foran og to bak med samlet effekt på 435 hk som i boostfunksjon kan økes til 503 hk. 0-100 km/t på 4,5 sekunder, 500 kilometer rekkevidde og 95 kWh batteripakke.

Men det er først og fremst selvkjøregenskapene som skiller Shanghai-bilen fra den utstilte i Frankfurt.

den innarbeidede skalaen fra 1 til 5 for graden av selvkjør, mener Audi at Elaine befinner seg på nivå fire. Det vil si at bilen i prinsippet kjører selv uten at føreren griper inn, men at ratt og pedaler fortsatt er der slik at den faktisk er mulig å kjøre manuelt.

Flere sensorer og bedre regnekapasitet gjør at Elaine kan overta mange av førerens funksjoner og helt overta kjøringen i hastighetsområder fra 60 til 130 km/t.

Når Highway pilot er aktiv, bytter Audi Elaine fil automatisk. Den kan for eksempel passere kjøretøy og deretter gå tilbake til den opprinnelige filen. Bilen kan initiere, utføre og fullføre slike handlinger autonomt, uten involvering av personen bak rattet. 

Like fullt kan sjåføren gripe inn og overstyre teknikken om det skulle være ønskelig.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: