Nok en Tesla-utfordrer - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
30 bilder i galleri
Nok en Tesla-utfordrer
Byton er nok en nykommer som ønsker å utfordre Tesla. De skal være på plass innen et par år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Vi ga deg litt bakgrunnsinformasjon om Byton forrige uke. I helgen avduket de sin første bil som en oppvarming til CES-messen som åpner offisielt i dag.

De forteller at bilen skal produseres ved deres eget anlegg i Nanjing i Kina, og at den får en startpris på 45.000 dollar. Det er vel rundt halvparten av hva du må ut med for en Tesla Model X.

Blant egenskapene som trekkes frem er en stor skjerm på 125 x 25 centimeter som strekker seg tvers over hele dashbordet, i tillegg til ytterligere tre displayskjermer.

Amazon Alexa skal sørge for avansert stemmestyring av en rekke funksjoner, i tillegg til bevegelses- (gesture) kontroll.

Mid-size
Byton definerer konseptbilen som en «mid-size premium smart elektrisk SUV» med en lengde på 485 cm over en akselavstand på hele 294,5 cm. Slik den står på CES har den 22-tommers hjul.

I B-stolpene (mellom dørene) sitter det kameraer som benyttes for ansiktsgjenkjenning av fører og passasjerer, og når du først er sjekket inn på én Byton, så ligger alle dine preferanser i «skyen» så du vil finne dem igjen i hvilken som helt Byton du måtte kjøre hvor som helst på kloden.

Konseptet er utstyrt med fire separate seter for maksimal komfort, og forsetene kan svinges 12 grader når man ønsker en passiar mellom for- og baksetepassasjerer under en rast.

To alternativ
Når produksjonen starter i løpet av 2019 vil Byton tilby to utgaver – en versjon med bakhjulsdrift, 200 kW (272 hk) effekt og 71 kWh batteripakke – nok til en rekkevidde på inntil 400 kilometer.

Ønsker du mer av både muskler og rekkevidde velger du utgaven med firehjulsdrift som har en motor på hver aksel. Her får du en samlet effekt på 350 kW (476 hk) og en batteripakke på 95 kWh. Den skal holde til en rekkevidde på inntil 520 kilometer.

Med en hurtiglader skal batteriene kunne lades 80 prosent i løpet av en halvtime.

Bilen skal på markedet i Kina mot slutten av 2019, før lansering i USA og Europa i 2020. En Byton sedan og MPV forventes på markedet i 2021 og 2022.

Planene er i alle fall klare, og fabrikken i Kina er allerede i produksjon, så Byton er tydeligvis mer enn et rent drømmeprosjekt. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: