Kia Soul EV: Her kommer neste generasjon Soul - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
23 bilder i galleri
Her kommer neste generasjon Soul
SPIONBILDER: Kia er i ferd med å utvikle en ny Soul. Den kan få en detalj som mange nordmenn elsker.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Når man studerer nybilstatistikken fra OFV ser det ut som salget av Kia Soul er meget begrenset, men likevel er det en bil man ofte møte på veien.

Så hva er årsaken? Jo, mens det de siste fire årene er registrert 3301 nye Kia Soul gjennom offisielle kanaler, har det i samme periode kommet 7523 biler som bruktimport.

Det er altså registrert 10.824 Soul på norske skilter siden 2014, noe som gjør den til en av Norges aller mest populære elbiler.

Kia-importøren er neppe spesielt imponert over de begrensede leveransene de har fått, så de har selv vært delaktige i år skaffe dagsgamle biler fra utlandet.

Neste generasjon Soul, som her er knipset under testing i kulda, skal bygges på en helt ny plattform, og vi kan føle oss trygge på at den får vesentlig lengre rekkevidde enn dagens modell.

Men den kan også bli tilgjengelig med firehjulsdrift. For tre år siden viste nemlig Kia onseptbilen Trailster, og den hadde elektrisk drift på bakhjulene – riktig nok i kombinasjon med en turbo bensinmotor som hovedmotor på forakselen.

Kia fikk meget positiv respons på Trailster, så se ikke bort fra at de vil tilby Soul i to varianter når den nye modellen kommer på markedet i 2019 – en standard utgave med lengre rekkevidde enn dagens elbil, og en litt høyere og tøffere ladbar hybrid med firehjulsdrift.

En slik modell ville raskt finne sin tilhengerskare i elbil-fokuserte Norge.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: