Volkswagen Golf: Generasjonsskifte på trappene - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
18 bilder i galleri
Generasjonsskifte på trappene
SPIONBILDER: Selv om karosseriet ser velkjent ut, er alt under skallet på prototyp-stadiet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er en tidlig prototyp på åttende generasjon Golf som her testes på Nürburgring. Selv om den er pakket inn dagens karosseri avslører ekstra sporvidde og påbygde hjulbuer at dette langt fra er noen vanlig Golf, snarere en «bastard» som brukes for å teste ut ny teknologi.

Man skal trå varsomt når man fornyer en volumselger som Golf.

Ikke bare er den Norges suverent mest solgte modell de siste tiårene, den topper også Europa-statistikken og er ifølge focus2move.com verdens tredje meste solgte modell etter Corolla (som selges i flere markeder) og Ford F-150 (som elskes av amerikanere).

En ting er sikkert når Golf gjennomgår et generasjonsskifte – nykommeren blir ingen revolusjon designmessig, her får designerne beskjed om å bruke silkehansker så de ikke støter noen i den store menigheten fra seg.

Men selv om designgrepene er forsiktige, så kommer det mye nytt under skallet.

Blant annet vil det komme milde hybridutgaver som kombinerer bensinmotorer med 48 Volt system slik at man kan cruise uanstrengt på strøm når rullemotstanden er minimal, samtidig som elektrisk kompressor gir ekstra skyv ved lave turtall.

En rekke autonome egenskaper blir selvsagt å finne i Volkswagens nye volumselger som skal leve langt inn i neste tiår. Og mulighetene for tilkoblinger med smarte dingser og nye apper blir større enn i noen tidligere modell i dette segmentet.

Lanseringen av Golf VIII finner sted omtrent samtidig som Volkswagen begynner utrullingen av sin I.D.-serie med elbiler, men selv om VW tror elbiler blir viktige for fremtiden, er det ingen tvil om at Golf fortsatt vil dominere salgsstatistikken i mange år til.

Produksjonen av Golf VIII skal starte neste sommer, så blir det trolig offisiell debut på Frankfurt-utstillingen neste høst før de første bilene kommer til Norge helt på tampen av 2019.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: