Pallplass for Siljehaug - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Pallplass for Siljehaug
Det har vist seg smart av Mads Siljehaug å flytte til Tyskland for å være nær sitt team, for han er stadig vekk i aksjon – sist helg på Hungaroring.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Denne helgen ble Mads Siljehaug sendt til Budapest av Reiter Engineering for å kjøre løp i European Series GT4 sammen med teamkollega Gottfried Pilz fra Østerrike. Det var et stort startfelt denne helgen med 44 biler til start – deriblant norske Marcus Påverud

Les reportasje fra bladet Bil om Mads Siljehaug

Både Mads og hans østerrikske kollega kvalifiserte bilen til fjerde startspor i hvert sitt løp.

Pilz startet lørdagens løp fra startspor fire for å kjøre den første halvtimen. Han kjørte sikkert og godt fra start og kom seg helskinnet gjennom den avgjørende førsterunden og klarte å holde posisjonen uten uhell. Han kom inn til sjåførbytte på femteplass.

Så startet dramatikken, for mens depotstoppene foregikk begynte det å styrtregne. Etter at sjåførbyttene var unnagjort kom Safety Car på banen siden det ble uforsvarlig å kjøre. Løpet ble så avbrutt da det gjensto cirka ti minutter, og sluttresultatet ble som etter sjåførbyttet – Mads og Pilz ble nummer fire.

I søndagens løp var Mads første sjåfør på bilen. Rett før løpsstart begynte det å regne – noe som medførte hektisk aktivitet hos teamene. De fleste byttet til regndekk og antok regnet ville vedvare, mens andre mente regnet ville stoppe og banen etterhvert ville tørke opp, så de satset på slicks.

Siljehaug startet på regndekk. Han hadde en veldig god start og kom ut fra de første avgjørende svingene ut som nummer to bak lederbilen. Han lå tett opptil lederbilen og ventet bare på en mulighet for å kjøre forbi.

Etter to runder passerte Siljehaug lederbilen etter en perfekt forbikjøring på ytter’n i en lang sving, og han opparbeidet seg raskt en ledelse på 5-6 sekunder.

At teamet hadde kalkulert med mer regn skulle nå vise seg å bli feil da regnet stoppet og banen tørket opp.

Det førte til at regndekkene ble utslitt og totalt ubrukelige, mens de som gamblet på slicks nå fikk en stor fordel. Mads’ dekk ble på slutten totalt utslitt, men han holdt hodet kaldt og klarte å holde seg på banen frem til «pit-vinduet» åpnet slik at de kunne bytte sjåfør og dekk.

Teamkollega Pilz kjørte veldig godt og sikkert i et løp som ble veldig vanskelig da det begynte å regne igjen, men med god og stabil kjøring sikret han tredjeplassen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: